Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda hittade rätt mot Skellefteå

Annons

Serieledande mästarlaget Skellefteå kom till Göteborg och fick sin andra förlust på ordinarie tid i SHL.

Frölunda vann med 3-1, och tog sin tredje seger på sex dagar i en bra ligamatch.

Skellefteå hade vunnit fem raka före besöket i Göteborg, men fick en del att fundera på.

Vi har hittat ett sätt att försvara oss mot bra lag, ett sätt som vi sett Örebro och Leksand göra. Vi täcker skott och gör det svårt för Skellefteå att få in puckar. Alla ställer upp och krigar helhjärtat, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg. Det här var en fantastiskt rolig match med underhållning i högsta tempo, med två som vill dansa, framhåller han också.

Frölunda har funnit fart, fint spel, offervilja och självförtroende. Redan efter två perioder stod det 3-0. Men det var ingen given utveckling.

Vi var blyga i början och fick inte igång vårt passningsspel. Men vi sattes under hård press. Att gilla det och verkligen få igång ett spel är lite av utmaningen när man möter Skellefteå, analyserar Roger Rönnberg.

Junioren Andreas Johnson fortsatte sin succéhöst med att snyggt lyfta in 1-0 med backhand i powerplay - hans åttonde mål i ligan.

Mats Rosseli Olsen ökade till 2-0, på pass från Nicklas Lasu bakom Skellefteås mål.

Backen Tom Nilsson störtade fram och sköt 3-0. Passningen kom från Evan McGrath, som också utgick från en position bakom gästernas mål.

Skellefteå möblerade om i kedjorna och fick mer av spelet. Efter 13.28 i tredje perioden kom reduceringen, när John Norman smög upp fri vid bortre stolpen. Men trots 13-2 i skott till Skellefteå i sista perioden kom laget inte närmare.

Bert Robertsson, assisterande tränare i mästarlaget, var inte nöjd.

Stundtals kanske vi blir lite bekväma. Man försöker hitta bättre och bättre och bättre läge. Men nånstans får vi inte betalt om vi gör det. Vi måste skjuta pucken på mål och ha trafik framför målet. Målvakterna är för bra och det är för många som täcker skott i dagens hockey. Vi har mött fler lag som spelar på det viset, säger Robertsson. Frölunda skjuter på mål i andra perioden. Vi gör det inte. Det är skillnaden i den här matchen, tycker han.

"Bara" 7 376 åskådare var på plats - en klen siffra i Scandinavium, särskilt med tanke på vad lagen presterat i höst.

Mer läsning

Annons