Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda förnedrade serieledaren

Annons

Ett skadedrabbat Frölunda krossade serieledande Skellefteå och vann med 6-1 på bortais.

Fyra debutanter bidrog till segern, två av dessa, Mikael Wikstrand och Jonathan Johnson, blev dessutom målskyttar.

Fick en bra pass, det var bara att blunda och skjuta, sade Wikstrand om sitt 4-1-mål.

Skellefteå har dominerat SHL totalt så här långt och ledde serien med osannolika 18 poäng före sina motståndare innan matchen. När så Frölunda kom till nedsläpp med hela åtta forwards borta av olika anledningar, däribland de båda främsta poänggörarna Mathis Olimb och Andreas Johnson, talade allt för en ny trepoängare för Skellefteå.

Klarat julbordet bäst

Det blev precis tvärtom. Frölunda verkade ha klarat julbordets frestelser betydligt bättre än hemmalaget. Medan Skellefteåspelarna såg tunga och oskärpta ut var det precis tvärtom med Göteborgarna.

Alla kommer bara in och kör. Vi hade också med oss att alla var igång förra veckan, sade lagkaptenen Joel Lundqvist.

I European Trophy i Berlin blev det dock ingen seger i finalspelet.

Nu visade Frölunda direkt att man hade tänkt att vinna. Laget tog ledningen med 2-0 i den första perioden, båda målen kom med en man mer på isen.

Vi tryckte på de enkla detaljerna i spelet och på att jobba hårt. Det tycker jag att vi klarade bra, sade Lundqvist, som i vanlig ordning föregick med gott exempel och assisterade till båda fullträffarna.

Debutanterna lyfte

De få rutinerade spelare som kunde spela fick dra ett tungt lass, men det var debutanterna som lyfte Frölunda till seger i toppmötet.

Att få göra mål sin första SHL-match är alla unga ishockeyspelares dröm. Den drömmen blev sann för 20-årige Mikael Wikstrand, som i den andra perioden satte 4-1 efter en Frölundakontring.

Visst var det lite annorlunda än allsvenskan. Men det gick helt okej, tycker jag, sade Wikstrand, som kom till Frölunda från Mora för två veckor sedan.

Han agerade med en iskyla som om han spelat massor av SHL-matcher.

Vi har sagt att vi ska spela med puckkontroll och inte slå iväg den i onödan, sade han som en förklaring till ett par vågade dragningar i egen zon.

Även 6-1-målet kom från en säsongsdebutant. Det var Jonathan Johnson som i början av slutperioden definitivt punkterade matchen.

Mer läsning

Annons