Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda fick hål på Modos boxplay

Annons

Det har varit i det närmaste omöjligt att göra mål på Modo när laget spelat i numerärt underläge.

Men Frölunda hade med sig nyckeln till Örnsköldsvik.

Två mål i spel fem mot fyra grundlade 3-2-segern för gästerna.

Jag är jättenöjd med insatsen. Bortsett från de sex första minuterna, när Modo var piggare, så tycker jag att vi svarade för en bra match, sade Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Det blev en ganska hafsig och chanslös match mellan tvåan och fyran i tabellen.

Modo ägde inledningen, och gjorde snyggt 1-0 tack vare Mattias Ritola som snurrade bort Lars Johansson i Frölundaburen.

Frölunda vände

Men sedan blev det Frölunda för nästan hela slanten. Göteborgarna visade varför det blivit så många poäng de senaste tio omgångarna när de gång efter annan tryckte tillbaka Modo i egen zon. Modos svar blev inte sällan panikpuckar som nådde fel adresser, så att gästerna kunde förlänga sina tryck.

Det är bara att konstatera att vi mötte ett bättre lag i dag. Visst hade vi kunnat ta matchen till förlängning med lite tur, men de hade kunnat göra något extramål också, sade Modos tränare Anders Forsberg.

Mitt i perioden kvitterade Frölunda genom unge Andreas Johnson, när Modos Viktor Lööf satt utvisad. En Modoit satt ute även när Frölunda tog ledningen i andra periodens 16:e minut. Målet var dock inte ett resultat av något bländande powerplay - snarare en virrig box av Modo.

Många talanger

När planens bäste spelare Robin Figren lyfte in trean för Frölunda, efter 1.35 av tredje perioden, såg det tungt ut för Modo som hade läckt vid 66 procent av spelen i numerära underlägen.

Möjligheten kom när nämnde Figren lyfte pucken över sargen och fick en tvåa som tack för det. Knappt hade Figren satt sig i utvisningsbåset förrän Jeff Tambellini använde Lars Johanssons ena benskydd för att vala in 2-3-pucken.

Modo försökte med sex utespelare, men nära en kvittering var det aldrig.

Man kanske kan tycka att det var många felpass, men så blir det när hockey spelas i det här höga tempot, sade Roger Rönnberg.

Rönnberg hyllade också de båda lagen för modet att spela med många unga talanger.

Så måste det gå till, vi har inte råd att köpa in stjärnor. Det här är investeringar för framtiden, och jag hoppas att folk förstår vilken nivå det rör sig om.

Mer läsning

Annons