Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritz Henderson avgår som vd för GM

GM:s vd Fritz Henderson avgår från sin post. Henderson tog över General Motors i mars i år, när biljätten höll på att gå i konkurs och tvingades få massivt stöd från USA:s regering. Henderson ersatte Rick Wagoner, som tvingades bort av president Barack Obamas regering.

Beslutet hade fattats under dagen av GM:s styrelse.

Fritz har gjort ett utmärkt jobb i en tid av förändringar, men vi är alla överens om att det är bäst att han lämnar företaget, sade GM:s styrelsordförande Ed Whitacre, som tar över som vd för bolaget tillsvidare, medan sökandet efter en ny vd inleds.

Whitacre lämnade presskonferensen utan att svara på några frågor, men lovade att finnas tillgänglig för frågor senare.

Bolaget vill inte kommentera varför Henderson får sluta på GM, enligt presstalesmannen, annat än med att det är bäst för GM just nu.

Hur ska ni kunna leta efter en ny vd samtidigt som ni letar efter köpare till Saab? undrade Sveriges Radios utsände i Detroit på presskonferensen.

Vi kan nog hantera det. Vi har klarat av en global kris och konkursförfarande, så vi ska nog klara detta också, svarade GM:s informationsdirektör Chris Preuss.