Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmatat helgschema i Örnsköldsvik – det här kan du göra

Det är en ovanligt hektisk helg i Örnsköldsvikstrakten. Här kommer några av helgens godbitar.

Annons

Copa Amistad - Vänskapscupen

På lördag spelas vänskapsturneringen Copa Amistad. Det är ett arrangemang för mångfald och integration. Efter fotbollsturneringen på Bussbyvallen blir det fokus på kulturen samt festligheter i Gnistan.

– Fotboll och kultur är två ämnen som närmar människor och ett sätt att kunna bli integrerad i samhället, som också ger möjligheten att skaffa nya vänner, säger Hector Lopez Ortega från arrangörsföreningen Örnsköldsviks Solidariska Internationella Kulturförening.

Bild från förra årets Copa Amistad.

Sommarfesten

Redan på fredagskvällen drar årets upplaga av Sommarfesten igång i centrala Örnsköldsvik. På fredagen underhåller Stina Joza, Nordman och Chris. Kvällen därpå spelar Svengali, Emil Assergård och Grabb. Coverbandet Midnight Express spelar under hela helgen. I vanlig ordning bjuder också Käglorna på vattenshow. Intresset inför helgen har varit stort, precis som ifjol.

– I helgen förväntar vi oss ett fullspäckat tält med partysugna människor som vill lyssna på härliga artister, säger Marcus Lindström, en av ägarna på Allstar.

Manifestation för Orlando/HBTQ-personer

På lördagen kommer Stora torget i Ö-vik att fyllas av människor. Stora torget är nämligen slutdestination för helgens manifestationståg. Manifestationen genomförs för att visa solidaritet för offren i Orlando och för HBTQ-personer över hela världen.

– Vi vill hedra offren för dådet i Orlando genom att sprida kärlek och visa att man ska kunna vara precis vem man vill, där man vill, sa Gunnel Norberg, en av initiativtagaren, till Allehanda förra veckan.

Manifestation för offren i Orlando. Cecilia (vill inte nämna efternanm) Axel Ståhlnacke och Gunnel Norberg.

Volkswagenträff

På lördag är det också folkvagnsträff på Mosjöns camping, för 27:e gången i ordningen. En jury väljer ut de fem finaste folkvagnarna. Alla besökare röstar också fram den bästa folkvagnen i tävlingen People’s Choice - kanske dagens mest åtråvärda pris.

– Ännu vet ingen hur gammal en folkvagn kan bli. De bilarna som folk trodde skulle bli skrot - de rullar vidare, säger Jocke Bergström, en av arrangörerna.

Torsåkersdagen

Sommarmarknad, konstutställning och öppet hus runtom bygden. Det väntar i Prästmon utanför Nyland på lördagen. Det blir också musik, fiskdamm och lekar för de yngre.

– Jag hoppas att det blir en fin känsla bland oss här i bygden som gör den här dagen tillsammans, säger Terez Bergfeldt från Samhällsförening Tor som är en av arrangörsföreningarna.

Höga Kusten Game Fair

Jakt- och friluftsmässan är tillbaka för femte gången. Förra året fick man långväga gäster till mässan, och i år satsar man fortsatt hårt. Den som besöker mässan, några mil söder om Ullånger, kan bland annat räkna med utställningar och diverse uppvisningar.

– Mässan bara växer och växer för varje år. Här finns allt inom jakt- och friluftsliv. Folk på orten tycker att det är jätteroligt, säger Ebba Larsson som är med och arrangerar.

Mer läsning

Annons