Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frisparkskanonen räddade en poäng

Hemmalaget IFK Östersund var på väg att spela hem tre poäng mot Härnösands FF.
Men i matchens sista minut slog han till – Fredrik Nilsson – och på frispark fixade han kvitteringen och räddade därmed en poäng för HFF.

– Som matchens gestaltade sig får vi vara nöjda med en poäng genom att vi kvitterade i sista minuten. Men totalt sett tycker jag ändå att det är rättvist och speglar matchen, sammanfattade HFF–tränaren Patrik Jonsson.

Östersund tog ledningen i mitten av den första halvleken på straff vilket i sig inte speglade matchen så långt. För fram tills dess var det Härnösand som var det konstruktivare laget och skapade de bästa chanserna.

– Vi hade en bra period de första 25 minuterna med ett par riktigt bra målchanser. Fast efter att de fick straffen och tog ledningen i matchen höjer de sig samtidigt som vi sjunker ned lite och tappar mod. Vi fick helt enkelt inte till vårt spel som vi hade önskat.

I den andra halvleken skapas det egentligen inte så många målchanser och matchen är jämn. Fast ju längre klockan tickade iväg desto mer intensiv blev Härnösands jakt på en kvittering. De flyttade upp sitt manskap och satsade allt vad de kunde framåt.

– Sedan i matchens sista minut får vi en frispark ungefär 7-8 meter utanför straffområdet. Fredrik Nilsson tar hand om den och förvaltade den på bästa sätt. Han sköt direkt i krysset och det var förstås otroligt skönt att vi fick utdelning och att vi fick med oss en poäng hem, fortsatte Fredrik Nilsson.

HFF-tränaren var inte bara nöjd över att de fick utdelning till och en poäng utan också med den moral som HFF-spelarna visade hela matchen.

– Otroligt starkt av killarna att fortsätta och jaga hela tiden, och det här visade ju tydligt att jobbar man hårt ger det resultat.

Det måste väl ses som starkt av er att plocka en poäng på bortaplan mot ett Östersund som förväntas vara med i toppen av serien?

– Man kan säga så här, det finns inga lätta matcher alls i den här serien. Den är väldigt tuff men samtidigt rolig. Fast det är klart att vi är nöjda med en poäng eftersom kvitteringen kom så sent som den gjorde.

Målskytten Fredrik Nilsson samt Kristoffer Simonsen och William Amamoo stack ut mest i Härnösands FF den här gången.