Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friska Viljor tabelltvåa efter första bortasegern: "Med tanke på förutsättningarna var det en bragd"

Friska Viljor tog säsongens första bortaseger och nykomlingen ligger tvåa efter sex omgångar.
– Det är helt underbart och sjukt kul. Vi hade kanske inte räknat med att ligga tvåa nu, säger Rasmus Engström som gjorde båda målen mot Gällivare/Malmberget.

Friska Viljors fjärde vinst var extra imponerande med tanke på allt strul när laget skulle ta sig till Gällivare under söndagen. Tåget var försenat med nästan fem timmar.

– Förutsättningarna var katastrofala. Det här visar på sammanhållning och inställning. Grabbarna tog sig samman på ett fantastiskt sätt. Med tanke på förutsättningarna var det en bragd, säger tränaren Josip Pavic.

Rasmus Engström satte båda målen.

– Toby Davis passade fram till båda målen, instick efter marken, berättar Rasmus Engström som gjort fem mål så här långt i norrtvåan.

Engström har spelat på en kant tidigare. Fick ta positionen längst fram eftersom Tobias Stenberg inte kunde spela på grund av knäskada (han klev av i slutet mot Ånge i torsdags).

– Jag trivs på båda positionerna, säger Engström.

Hur var matchen?

– Vi tog tag i takpinnen direkt. Vi spelade boll efter marken som vi gjort tidigare. I slutet fick de ett skitmål. Men vi höll undan och det kändes underbart att vinna med tanke på den besvärliga resan, säger Rasmus Engström.

På fredag är det distriktsderby på Skyttis. FV möter Härnösands FF.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag hoppas att det kommer mycket publik. Nu kan vi spela avslappnat efter den här fina starten, säger Rasmus Engström.

– Vår målsättning är att hålla sig kvar. Vi ska inte sväva iväg på något sätt nu, säger Josip Pavic.

Läs också: Superinhoppet som gav Friska Viljor tre poäng – se glädjeyran här

Sent segermål för FV: "Det var ett rån"