Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska Viljor radar upp segrar i trean

/
  • Friska Viljor vann mot toppkonkurrenten IFK Timrå.

Åtta raka segrar. Friska Viljor är glödhet just nu och nya serieledare i division 3 Mellersta Norrland. De vann toppmötet mot konkurrenten IFK Timrå med 3-0 under lördagen.

Annons

– Vi var bättre i dag än i maj när vi förlorade med 5-0 mot dem på bortaplan. Skönt att få bevisa att vi är bättre. De var serieledare inför och vi tillät bara dem till två avslut, säger FV:s tränare Josip Pavic.

Örnsköldsvikslaget fick en drömstart med tre mål på 34 minuter, ett resultat som stod sig matchen ut. FV skapade mycket i sitt anfallsspel och tålmodigt fick de även utdelning målmässigt i första halvlek för sin kreativitet. Försvarsmässigt släppte de inte till många farligheter för gästerna. Den kombinationen bidrog till tre nya friska poäng.

Både IFK Timrås tränare Pontus Larsson och Josip Pavic menar att första målet var viktigt, precis som när lagen möttes under våren.

– Vi gör en riktigt dålig första halvlek medan de var bra, därför vinner de matchen rättvist. Sedan tror jag att det är viktigt att få första målet, vilket Friska Viljor fick i dag jämfört med senast, säger Larsson.

Trots att det är många omgångar kvar att spela siar Pontus Larsson att Friska Viljor kommer att vinna serien.

– De har lättare spelschema så i mina ögon är de redan klara och förlorar inte någon fler match utan kommer att gå rent nu, säger Larsson.

Josip Pavic håller en låg profil ur det perspektivet.

– Vi måste ha fötterna på jorden och att inte tro att vi är bättre än vad vi är, underskatta motståndare är farligt. Att vi ligger etta just nu är ett resultat att spelarna gör det bra, säger Pavic.

Annons