Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friluftsgudstjänst i Täfteå

Det fordras stor idealitet och uthållighet för att driva möteslokaler på landsbygden. Om detta kunde Magnus Holter berätta när han hälsade välkommen till en välbesökt friluftsgudstjänst utanför Brunnsnylands bönhus.

– Vi hade sökt kommunalt bidrag med 30 procent till en bergvärmeanläggning och normalt brukar det generera 50 procent från Boverket, sa Magnus Holter. Men vi fick avslag från Boverket eftersom två föreningar i Härnösand redan fått bidrag. Vi räknade då med att få bidrag nästa år i stället. Men då gick pelletspannan sönder och då blev vi nödsakade att med kort varsel installera de planerade bergvärmeanläggningen för 250 000 kronor. Vi har fått 25 procent i bidrag från kommunen och resten får vi stå själva. Det är kännbart för vår lilla förening. Boverket ger inga bidrag i efterhand.

Magnus Holter vädjade om en frikostig kollekt och så blev det. 2 880 kronor kom in.

– Det är välkommet eftersom coronapandemin också ställt till det för oss. Vi har nästan ingen uthyrning för närvarande.

Föreningen har också lagt ett nytt tak på byggnaden för 750 000 kr och till den investeringen fick föreningen traditionella 30 procent från kommunen och 50 procent från Boverket.

Det kristna budskapet förmedlades i form av en dialog mellan prästen Ulf Söderlind och hans präststuderande fru Katrin. De utgick från denna söndags evangelietext som är från Lukas 9:e kapitlet verserna 51-62. Det är en text som handlar om att lämna allt och följa Jesus. Den man som först ville begrava döda och den man som först ville ta avsked av sina släktingar fick invändningar av Jesus.

Byakören under Anna-Karin Adolphssons ledning medverkade med andliga sånger under gudstjänsten och några profana visor som avslutning.

Efter gudstjänsten bjöd Täfteå intresseförening på kaffe, te och saft med dopp.

Sven Lindblom,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel