Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friidrotten vill inte pressa Ebba Andersson att välja sport: "Välkommen i mitt landslag"

Jonas Anshelm hoppas att Ebba Andersson finns med till ytterligare ett JVM detta år. Anshelm, som är ansvarig för juniorlandslaget i friidrott, har också en förhoppning att hon väljer friidrotten framöver.
– Så länge hon springer bra så är hon välkommen i mitt landslag, säger Anshelm till Expressen.

Ebba Andersson är en av Sveriges mest lovande idrottare i både längdskidåkning och friidrott. I fjol sommar var hon näst bästa svenska på 3 000 meter vid JEM på hemmaplan och i sommar väntar ett JVM i Polen.

– Jag har inte pratat med henne under den senaste tiden, men som jag har förstått det ser hon löpningen som ett fint komplement till skidåkningen, säger Anshelm till Expressen.

Läs också: Ebba Andersson krossade motståndet – tog första guldet

Det finns en förhoppning inom friidrotten att Andersson kommer att välja deras sport, men de vill inte pressa henne.

– Vi tänker att om vi sätter press, då kanske vi förlorar dem. Men så länge vi är öppna och tillåtande, så kanske de fortsätter. Och om de fortsätter och springer bra... Då kanske de vill satsa fullt ut på friidrotten.

TV: Hälsningen från kompisar och tränare på skidgymnasiet i Sollefteå

Anshelm tror att det inte är något negativt att Andersson har två idrotter. Han passar i stället på att skicka en känga till längdsporten och deras träningsupplägg.

– Jag tror att många skidåkare tränar fel. De nöter för mycket. De ska åka tusen mil på skidor, och så vidare... det är mycket fokus på mängd.

– Jag tror till exempel att Ebbas löpträning är till gagn för hennes skidåkning, att hon blir explosivare och snabbare, säger Anshelm till Expressen.

Läs också: Billan Östlunds glädjerus efter guldet – och tips till Ebba Andersson: "Det är kanske det viktigaste"