Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteås Frida Karlsson sprang in som sjua i UEM-loppet

Skidlöftet Frida Karlsson har nu gjort sin internationella mästerskapsdebut i friidrott. Sollefteå GIF-löparens facit av UEM-starten på 3000 meter blev en sjundeplats med en tid ett par sekunder över hennes personbästa.

Annons

Sollefteås Frida Karlsson sprang  de 3000 metrarna på tiden 9:53.34 i UEM. Det räckte till en sjundeplats.

Sollefteåtjejen Frida Karlsson har gjort sig mest känd som skidåkare/fotbollsspelare i Sollefteå Skidor IF/Remsle UIF FF, men hon har dykt upp i startlistorna på ett antal löpartävlingar också.

– Allt som har med löpning att göra fungerar som ett bra ”sommarkomplement” till skidorna, sade hon i en intervju med allehanda.se för en dryg vecka sedan.

Då hade hon just kvalat in till Ungdoms-EM på 3000 meter under ett seniorlopp i den stora friidrottstävlingen Världsspelen i Göteborg.

Kvaltiden för UEM-biljetten var satt till 9.53 för F17-klassen – Frida sprang in på drygt 9.47.

Nu har EM-loppet i Tblisi avgjorts. Frida hade som målsättning att försöka förbättra sin nyligen satta rekordtid, men det blev en sluttid precis över den satta kvalgränsen. Hennes 9.53,34 räckte till en sjundeplats i mästerskapet.

Guldet bärgades av schweiziskan Delia Sclabas med en tid på dryga 9:23, tre sekunder snabbare än Norges Stine Wangberg på silverplats.

Den svenska UEM-truppen reser hem under måndagen. Närmast på programmet för Frida väntar dock ett gemensamt träningsläger med det svenska och norska skidjuniorlandslaget i Idre (19-24/7). Hon missar därmed förmodligen deltagandet i den egna löpartävlingen Broloppet i Sollefteå kommande söndag.

Men vem vet. Det kan kanske bli fler framträdande i den svenska landslagströjan på löparbanorna.

Tja. Varför inte i september då Ungdomsfinnkampen avgörs?

Läs mer: Niptrail – en terrängtävling med rejäla stigningar: "Roligt, vackert och jobbigt"

Läs mer: Fyra Sollefteååkare uttagna i längdlandslagets träningsgrupper

Läs mer: Sveriges och Norges skidjuniorer på gemensamt fjälläger

Mer läsning

Annons