Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn över Ångermanlands veteraner i friidrotts-SM – snittade en medalj per tävlande

Med bara åtta deltagare åkte Ångermanlands veteraner till Hällåsen i Söderhamn för att tävla i svenska veteran-SM i friidrott - med sig hem hade de tio medaljer efter en riktigt lyckad tävlingshelg.

Annons

Flest medaljer hängde runt halsen på Katarina Rönngren från Öbacka Löparklubb. Ett guld, ett silver och två brons blev skörden i K 45. På tiden 2.53,48 vann hon 800 meter med god marginal, 27 sekunder före tvåan. Silvermedalj blev det på 5000 meter och bronsmedalj på 400 och 10 000 meter.

Ordföranden i Brännans FF, Mats Höglund, vann tre medaljer på tre starter i klassen M 65. Första plats blev det på100 och 200 meter med tiderna 14.53 resp. 30,67. På 400 meter blev det en bronsmedalj.

Erik Sjödin i ett av sina försök under Veteran-SM.

Kramforsalliansen representerades av en deltagare, som dessutom var mycket framgångsrik. Erik O Sjödin tog i M 70, med en marginal på 2 centimeter, hem förstaplatsen i höjdhopp. Segerhöjden var 1,36. Erik trestegshoppade också till sig en silvermedalj med längden 7,70.

Mest överlägsna segern tog kulstöterskan Malin Sjöblom från IF Vingarna i K 45. Med resultatet 11,03 imponerade hon stort och var nästan två meter före tvåan.

Med dessa resultat och prestationer från de övriga deltagarna från distriktet så kunde Ångermanlands Friidrottsförbund summera sitt mest framgångsrika veteran-SM någonsin.

Mer läsning

Annons