Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Allt fler ångermanlänningar till Veteran-SM i friidrott

Inför helgens veteran- SM i Söderhamn har Ångermanland rekord många representanter.

Annons

Friidrott, Veteran-SM: Bo Malmborg, Heleneholm.

Fredag till söndag denna vecka är det Veteran-SM i friidrott. Tävlingarna går av stapeln i Söderhamn. Drygt 500 deltagare är anmälda och cirka 1500 starter kommer att ske. Åldersklasserna är från 35 till 90 år.

Tävlingarna är större än senior-SM och väldigt populära med ett ökat antal deltagare. Konkurrensen om att arrangera tävlingen brukar vara stor.

Inriktningen bland de tävlande är lite olika, enligt Friidrottsförbundets ordförande i veterankommittén Ivar Söderling. Mattias Sunnerborn representerar ena ytterligheten med sin jakt på nya rekord, men för många är det ett tillfälle att komma ut och träffa gamla kamrater och tävla i några grenar under trivsamma former.

Vid tidigare SM har Ångermanland som mest representerats av fyra personer. Nu finns anmälningar från 10 deltagare från fyra föreningar, vilket är ett bra bevis på att veteranidrotten tagit fart i distriktet, enligt ordföranden Leif Thunman iÅngermanlands Friidrottsförbund.

Yngst bland de anmälda är Kenneth Engblom, IF Vingarna, M 40, som springer 200 meter. Äldst och tävlande i K 80 är Ulla Nilsson från Brännans FF. Ulla tävlar i kula.

Flitigast på banorna är Erik O Sjödin från Kramforsalliansen. I M 70 deltar han i höjd,tresteg, diskus och spjut. Erik har vanan inne från tidigare framgångsrikt SM-deltagande.

En annan som tagit flera SM-medaljer, men nu äntligen tävlar för sin hemmaklubb, Brännans FF, är Mats Höglund. Mats tävlar i M 65 i löpning på 100, 200 och 400 meter. Håkan Åman, från samma klubb och i samma klass, deltar på lite längre distanser 800, 1500 och 5000 meter – ett digert program.

IF Vingarnahar ytterligare tre deltagare. Halvard Sundström och Torbjörn Norlund ställer upp på 800 och 1500 meter i klasserna M 60 resp. M 50. Dessutom reser Malin Sjöblom till Söderhamn för att stöta kulan så långt som möjligt i K 45.

Öbacka Löparklubb har två deltagare. Roger Öjdahl hoppar höjd i M 60 och den framgångsrika löparen Katarina Rönngren återfinns på 800 och 1500 meter iklassen K 45.

Inskickad av: Leif Thunman

Mer läsning

Annons