Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida Karlsson tia i juniorlandskamp: "Jag är inte riktigt nöjd"

Sollefteås Frida Karlsson kom på tiondeplats i fem kilometer vid Nordiska juniorlandskampen i Otepää, Estland.
– Jag är inte riktigt nöjd. Det kändes inte så bra i dag, säger Frida Karlsson.

16-åriga Frida Karlsson debuterade i landslaget i fredags när juniorlandskampen inleddes med fristilssprint. Frida Karlsson hade 30:e kvaltid och tog sista platsen till kvartsfinal. Hon blev sexa i sitt kvartsfinalheat och fick totalplaceringen 30.

– Det var inget bra. Det var min andra sprint i vinter, första körde jag i november. Förkylningen som jag hade i januari har gjort att jag inte tränat så bra. Jag har inte kraften eller explosiviteten för att åka fort i sprint nu.

Under lördagen avgjordes femkilometersloppet i klassisk stil. Frida Karlsson gick ut bland de sista i det 46 tjejer starka startfältet. Hon hamnade på tiondeplats och var 33,8 sekunder efter segraren Anita Korva från Finland. Norskt på andraplats och en finska slutade trea.

– Jag är inte riktigt nöjd, Jag fick inte fast skidorna, hade för lite fästvalla, och blev stressad i åkningen. Jag blev stum i benen.

– Vallarna gjorde sitt jobb och jag hade godkänt skidorna. Föret ändrades också. Det blev blankare i spåret på grund av att solen låg på.

Tua Dahlgren, Spikbodarnas IK, var bäst av svenskorna på sjundeplats. Hon var drygt tio sekunder före Karlsson. Emma Larsson, Kvarnsvedens GOIF, blev nia och var sju tiondelar snabbare än Karlsson. Dahlgren och Larsson är ett år äldre än Frida Karlsson.

Frida Karlsson var med i Sveriges förstalag i stafetten (3x3 kilometer). Hon tog hand om andrasträckan som kördes i fristil. Sverige blev sjua och var slagen med 48,6 sekunder av Norges förstalag. Sveriges andralag kom tvåa.

Frida Karlsson har imponerat stort i vinter. För några veckor sedan tog hon två segrar i Scandic Cup i Hudiksvall.