Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias från sexuellt ofredande mot flicka på badhus – går inte att bevisa vem av killarna som tafsade

En flicka besökte Paradiset i Örnsköldsvik och vid en vattenrutschbana ska hon flera gånger ha blivit sexuellt ofredad av en man.
Händelsen polisanmäldes och en utpekad ung man åtalades, men nu har Ångermanlands tingsrätt valt att fria mannen från misstankarna.

Det går inte att fastställa att det är just den åtalade mannen som utfört gärningarna, enligt domen.

Händelsen inträffade i juni 2016 på äventyrsbadet Paradiset. Vid en vattenrutschbana ska en ung man, som var där med ett killgäng, ha erbjudit sig att åka med flickan. Då ska han ha utsatt henne för sexuella ofredanden genom att ta på hennes kropp på ett olämpligt sätt. Detta ska ha skett flera gånger.

Vid ett tillfälle stod hela killgänget inne i rutschbanan och väntade på flickan.

Flickans mamma kontaktade då badvakterna och gänget fick inte längre åka i rutschbanan och händelsen polisanmäldes.

I domen tvivlar man inte på att flickan blivit utsatt för tafsandet. Däremot går det inte att styrka att det var just den utpekade mannen som utförde handlingarna.

Mannen själv har hävdat att han inte var i rutschbanan.

"Med hänsyn till den förväxlingsrisk som härmed får anses föreligga kan det i avsaknad av närmare utredning och mer detaljerade uppgifter inte anses styrkt att xx varit den person som begått den åtalade gärningen", skriver tingsrätten i sin motivering.

Hela åtalet ogillas därför och mannen frias från misstankarna om sexuellt ofredande.