Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik Warg avgjorde i förlängning

Modo vann länsderbyt mot Timrå med 3-2 sedan Fredrik Warg prickskjutit i krysset 2,17 in på förlängningen.

Men segern var dyrköpt. Patrick Yetman fick hjälpas av isen i slutet och målvakten Michal Zajkowski fördes ut på bår efter en kollission med med Oscar Hedman.

Tredje perioden:
Modo började bra, men blev sedan avvaktande i sitt spel och Timrå tog över mer och mer av matchen och kvitteringspucken genom Anton Axelsson kändes logiskt.

Hemmalaget fortsatte att trycka tillbaka Modo, men målvakten Michal Zajkowski fortsatte att storspela och såg till att Modo hade 2-2 med sig vid full tid.

Per Styf och Oscar Hedman hamnade i slagsmål och för Styf blev det två minuter extra och där lyckades alltså Modo avgöra genom Fredrik Warg.


Andra perioden:
Modo har tagit över lite av initiativet i derbyt och frånsett kortare perioder, bland annat i spel i numerärt underläge, är det gästerna som för spelet. Modo flyttade upp sina positioner högre upp i banan i andra perioden och gång efter annat körde Timråspelarna fast i mittzon.

Modo går runt på fler spelare än Timrå och det ser lite grand ut som om Timråspelarna börjar bli aningen trötta.

Fast nu handlar det om derby och då brukar man kunna ta fram det där lilla extra, så det är fortfarande en öppen affär.

Timrå vann skotten även i den andra perioden, nu med 8-6, men sett till spelet känns det ändå inte helt orättvist med en Modoledning.


Första perioden:
Modo kom till spel med Michal Zajkowski målet och han har gjort en kanonmatch mellan stolparna och klart överglänst Johan Backlund som ser lite darrig ut i hemmakassen.

Peter Regin gav hemmalaget ledningen när han från nära håll rakade in pucken bakom Zajkowski och det målet kom när Modobacken Atvar Tribuncov satt på utvisningsbänken.

Men drygt tre minuter senare kvitterade Modo. Andreas Molinder lade enkelt in pucken efter en sargstuds som uppenbarligen överraskade Johan Backlund.

Såväl Timrå som Modo hade sedan gyllene tillfällen att ta ledningen. Först fick Modo spela 5-3 i 1,05, men fick aldrig till något ordnat speli Timrås försvarszon. Sedan var det Timrås tur i 5-3 i över en minut, men här klev Michal Zajkowski fram och storspelade och 1-1 stod sig perioden ut.

Skotten 18-6 i Timrås favör.


JONNY DAHLGREN
070-566 74 53