Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Byström lämnar Sollefteå

/
  • Fredrik Byström känner vemod att lämna Sollefteå Skidor.

Han har representerat Sollefteå Skidor sedan han började på skidgymnasiet 1998. Men nu väntar klubbyte till Orsa SK för Fredrik Byström.
– Ja det stämmer. Genom att jag bor i Orsa känns det naturligt, samtidigt vill jag ge tillbaka något till klubben, säger Fredrik Byström.

Annons

32–åringen flyttade ner till Orsa i höstas och senaste året har han enbart kört långlopp, vilket spelar in i hans beslut. Byström körde bara en tävling ifjol där han representerade Sollefteå.

– Inget är påskrivet och klart men det kommer bli en övergång till Dalaklubben, inom förbundet är det ännu inte registrerat. Jag känner att jag vill ge tillbaka någonting, inte bara åka för en klubb och inte ge tillbaka. Genom att jag bor i Orsa kan jag inspirera deras ungdomar att börja åka skidor och hjälpa till där.

Ingen schism?

– Nej verkligen inte. Skulle jag satsa på traditionell karriär skulle jag välja Sollefteå alla gånger. Jag har varit hur nöjd som helst med klubben och är det fortfarande. Det känns vemodigt att lämna Sollefteå som blivit som en familj. Helt suveräna år och jag är tacksam för vad de gjort för mig.

Han och Orsa har diskuterat klubbyte under våren och framför allt de senaste veckorna. Beslutet att lämna Sollefteå har varit ett svårt beslut att ta.

– Inget enkelt beslut men samtidigt har jag inte haft något med klubben att göra senaste året. Nej, jag känner som sagt att jag vill kunna ge tillbaka något. Genom att jag har hus, familj och allt här nere så känns det naturligt att representera klubben i närheten av där jag bor och verkar just nu.

Inför kommande vinter lägger han all fokus på Ski Classic och framförallt Vasaloppet. Att han tillhör laget Lager 157 Ski Team betyder mycket för honom. Där finns också Jörgen Brink, Daniel Rickardsson, Markus Ottosson och Marcus Johansson.

– Att tillhöra ett av världens bästa team kommer bli otroligt roligt och inspirerande. Häftigt att vara i samma lag som Brink och Rickardsson, som har grymma resultat och mycket erfarenhet, säger han.

Annons