Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fred Nilsson (S) försäkrar: Kommunen har full kontroll på avtalet för hotellbygget

Svar till Lars-Erik Eriksson, ”Kommunen tappar helt kontrollen”, Ordet fritt 11 juni.

Den förening som kallar sig ”Utveckla Härnösand” är närmast besatt av kampen att det inte ska byggas ett hotell på Kanaludden. Lars-Erik Eriksson har en central roll i denna kampanj och skriver nu insändare i Tidningen Ångermanland där han vänder på alla tidigare argument.

Den stora katastrofen är nu inte att det kan bli ett hotell utan att det INTE kommer att byggas något hotell på Kanaludden!

På fullt allvar vill Eriksson få allmänheten att tro att den entreprenör vi förhandlat med kommer att lura kommunen. Att Attini Hotell AB kommer att driva simhallen på entreprenad, men strunta i att bygga hotell.

Eriksson kritiserar förslaget till tjänstekoncessionsavtal. Han menar att det inte innehåller något krav på byggande av hotell. Men följande gäller:

Senast den 30 nov. 2017...

ska kommunen ha sålt tomten där hotellet ska byggas till marknadsmässigt pris till Attini Hotell AB och de ska ha tillträtt fastigheten.

ska en detaljplan vara antagen som medger bygge av hotell på den marken och byggnadslov ska ha beviljats. Är inte detta är klart 30 nov. 2017 gäller inte avtalet!

■■ För fler insändare, klicka här.

Dessutom har kommunen rätt att omedelbart säga upp avtalet med Attini Hotell AB om hotellbygget inte påbörjats senast 31 dec. 2017.

Dessa krav står inskrivna i avtalsförslaget (punkt 19.1.1, 19.1.3, 20.2 och 20.2.21).Det sätt varpå tjänstekoncessionsavtalet kopplar driften av simhallen med hotellbygget är formulerat exakt på det sätt som det måste göras.

Detta är mycket noga avstämt med våra och Attinis jurister. Det går inte att precisera byggandet mer detaljerat än vad som nu görs utifrån det regelverk som tjänstekoncessionsupphandling styrs av.

Och det behövs heller inte. Patrik Attini är hotellentreprenör. Härnösand behöver investerare och entreprenörer som honom som vitaliserar Härnösand och skapar nya jobb genom sina företag.

Fred Nilsson (S)

Karin Frejarö (MP)

Ingrid Nilsson (V)

Jonny Lundin (C)

Ingemar Wiklander (KD)

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel