Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frasiga våfflor i Grundsunda

Våfflorna som serverades med grädde och sylt var vad som var populärast på Grundsunda hembygdsgårds servering. Det var tydligt att krutet i köket lades på just gräddningen av de frasiga våfflorna för i övrigt var utbudet inte så stort.

Annons

Grundsunda hembygdsförening bildades 1941. På gården finns det i dag förutom ett café också bland annat en prylbod.

Det är två tjejer, Sofie Andersson och Erika Edlund, som jobbar i caféet den dag vi är där. De tar in beställningar och gräddar våfflor på löpande band till de besökare som tittar in för en fika. För det är just våfflor som de flesta besökare beställer. De serveras perfekt frasiga tillsammans med grädde och hjortron- eller jordgubbssylt.

Inne i hembygdsgården finns det många sittplatser i flera olika rum. Att kliva in där är som att stiga långt tillbaka i tiden. Det känns som att befinna sig i ett museum. I rummen finns många föremål av äldre härkomst så som gungstol, gamla bord och vackra skåp.

För dagen har dock de flesta, precis som vi, valt att sätta sig utomhus på gården. Där finns flera olika byggnader och på gräsmattan står det många bord med söta ljusblå- och vita dukar ovanpå. Kaffet får vi utburet till oss serverat i en söt kaffekanna på ett fat tillsammans med våfflorna.

Grundsunda hembygdsförening är ett trevligt ställe för den som gillar våfflor och gamla prylar.