Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Franskt stödmöte för jordbruksstöd

Annons

EU:s jordbruksstödsgillande länder möttes på torsdagen i Paris för att redan nu börja samla kraft inför de förhandlingar om jordbruksstödet som ska hållas 2013.

I ett gemensamt uttalande efteråt efterlystes en EU-politik som "ger jordbrukarna möjligheten att bättre svara upp mot marknadens signaler och bygga vinnande strategier".

Eller som Polens jordbruksansvarige statssekreterare, Andrzej Dycha, uttryckte det:

Vi skickade en väldigt stark signal om att vi behöver en stark europeisk politik inom jordbrukssektorn och att den politiken bör finansieras på en ambitiös nivå. Polen anser att den nivån bör vara minst lika stor som i dag.

Fem EU-länder som inte är lika förtjusta i unionens stora jordbruksstöd - Sverige, Danmark, Storbritannien, Nederländerna och Malta - var specifikt inte inbjudna till mötet. De franska värdarna har dock hävdat att samtalen inte var riktade "mot" någon.

Det är normalt att länder som delar samma åsikt om jordbruksstödet samlas och funderar kring dess framtid, sade jordbruksminister Bruno Le Maire i tisdags.