Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frans dagen efter Mello-succén: "Jag går i skolan på måndag, det ska bli trevligt"

Över en natt blev Frans årets hittills största utropstecken i Melodifestivalen. Men han har knappast tid att låta framgången stiga honom åt huvudet.
På måndag ska han vara tillbaka i skolan.

Det har gått tio år mellan Frans barnsligt charmiga debutsingel "Who's da man" och Melodifestivaldeltagandet med "If I were sorry". Så det kan lugnt konstateras att han har tagit sig sin lilla tid att ta nästa steg i musikkarriären.

Att det nu har tagit honom till Melodifestivalens final är något som han fortfarande försöker greppa.

– Nej, det har inte sjunkit in än. Det är riktigt, riktigt underbart, säger han till TT.

Frans har inte fyllt 18 än och trots att han är en popsensation så är han inte undantagen den svenska skolplikten. Därför kommer han att få varva sin finaluppladdning med hemläxor.

– Jag går i skolan på måndag. Det ska bli trevligt. Klasskompisarna har stöttat mig hela tiden och sagt "lycka till", det gamla vanliga.

Tanken är att Frans ska följa upp "If I were sorry" med ny musik "väldigt snart". Han säger att han och hans låtskrivarkollegor längtar efter att köra hem och jobba vidare på de kommande låtarna.

Samtidigt har han den stundande finalen i tankarna. Inför framträdandet på Friends arena i Solna är det samma ritual som på Gavlerinken som gäller för Frans.

– Jag kramar gänget och säger "nu kör vi". Den funkar.

Frans direktkvalificerade sig till Melodifestivalens final tillsammans med favorittippade Molly Sandén. För henne var det viktigt att få visa upp sin nya musikaliska inriktning i lördagens deltävling.

– Det känns jättefint. Jag längtar efter att få läsa hur responsen har varit för det är det som är det viktigaste, att det når ut till fansen och de som vill ta emot den här låten. Jag är så otroligt jäkla tacksam och lycklig över att det verkar som att folk tyckte om det. Det betyder allt, säger hon.

Liksom Frans kommer Molly Sandén att gå in i studion och jobba på ny musik. Men hon släpper inte blicken från den stora finalen.

– Inför finalen kommer jag att titta över numret och se vad jag kan göra för förbättringar. Just nu känns det väldigt bra som det är och det är ju det som folk har röstat på så man vill inte ändra för mycket, men det kanske finns några smågrejer man kan göra.