Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frånös tränare: "Känns fördjävligt"

Frånö hade spelet och målen. Men Sollefteå kunde gå ikapp – efter att hemmalaget åkt på två utvisningar.
– Det känns fördjävligt, säger Frånös tränare Jan Nordqvist.

Frånö tog emot serieledande Sollefteå på hemmaplan i vad som var vårsäsongens sista omgång. Och Frånö visade också från start att man ville snuva Sollefteå på sviten av tio raka segrar. I den första halvleken var hemmalaget klart bättre och hade också ledningen i halvtid med 2–0.

– Vi gör en väldigt dålig första halvlek där vi låter Frånö spela sitt hemmaspel. Sedan är vi för fega i vårt presspel och kliver inte in i situationerna, säger Sollefteås tränare Rickard Aarseth.

Frånös tränare Jan Nordqvist var av förklarliga skäl mer nöjd med den första halvleken.

– I första halvlek är det ju klart vår match, men sedan i andra vet jag inte vad som händer egentligen, säger Nordqvist.

Två händelser som påverkade matchutgången var när hemmalaget fick två man utvisade en bit in i den andra halvleken. Först åkte målskytten Christian Sokapie Essel på sitt andra gula kort. Och kort därefter blev också Prince Somah utvisad efter sitt andra gula kort. Då kunde Sollefteå ta över matchbilden och både pricka in reduceringen – och kvitteringen. Men det var inte först i den 94:e minuten som Sollefteå kunde kvittera och därmed bibehålla sin förlustnolla intakt.

– Vi hade tur i dag, säger Rickard Aarseth som kan se tillbaka på en fantastisk vårsäsong.

– Det finns egentligen inte så mycket att säga – jag är otroligt nöjd.