Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frånö SK tar upp jakten på FV

Frånö SK besegrade Gottne med 1-0 i division 3 Mellersta Norrland på onsdagskvällen. I och med tre poäng tar de nu upp jakten på topplagen i serien.
– Nja, vi tar upp jakten på Friska Viljor i alla fall. Ingen kan räkna bort oss helt, säger tränaren Jan Nordqvist.

Efter två raka oavgjorda matcher studsade Frånö tillbaka in på vinnarspåret igen. Men Gottne stretade emot bra målmässigt mot tabellfyran. Det dröjde 85 minuter innan det blev nätrassel - tack vare Gottnes målvakt Kristian Opachak.

– Han fick pris som bästa spelare. Vi skapade mängder av målchanser men gör inte mål på dem. Vi vinner ändå matchen rättvist tillslut, säger Nordqvist.

Om det var glada tongångar hos gästerna efter sina tre poäng var det betydligt tyngre hos Gottne.

– Under mina år som tränare har jag aldrig varit med om liknande. Vi underpresterade något kopiöst, det var otroligt energilöst. Det var som en vänskapsmatch för oss, vi bjuder inte Frånö på någon kamp alls i kväll, säger en besviken Gottne tränare Andreas Elfving.

I första halvlek skapade gästerna sex-sju frilägen där en boll letade sig utanför målramen, medan de andra chanserna var avslut på Opachak. I andra halvlek fortsatte de att skapa målchanser där utdelningen kom tillslut. I samband med en frispark från Fredrik Wiking lyckades Marius Calin skjuta in segermålet.

– Vi har gått på två poängförluster i de senaste matcherna därför känns det skönt att få vinna på bortaplan. Nu är vi högre upp i tabellen jämfört med ifjol, säger Jan Nordqvist.

Gottne som inte skapade många farliga målchanser får ladda om batterierna till nästa match.

– Jag hoppas att spelarna är mer närvarande nästa vecka när vi möter Spöland Vännäs än i kväll, säger Elfving