Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frånö säkrade kontraktet

Frånö kunde inte spela hemma på Tuvan i den nästsista omgången mot Spöland/Vännäs.
– Men vi är inget dåligt konstgräslag heller, det visade vi i dag, summerar Jan Nordqvist efter 2–1-segern på Nipvallens konstgräs.

Annons

Frånö-tränaren Jan Nordqvist stack ut hakan innan serien. Nykomlingens tränare satte upp inte bara upp målsättningen nytt kontrakt, utan att försöka vara det högst placerade ångermanländska laget i årets division 3-serie.

– Jo, det har jag blivit påmind om många gånger under den här säsongen. Just nu är vi det, men det är en omgång kvar. Det är dock skönt att vi har det i "egna händer", konstaterar Nordqvist efter det att hans Frånö vunnit över Spöland/Vännäs i den 21:a omgången.

En rättvis seger om vi får tro FSK-tränaren själv.

– Ja, vi var det bättre laget på konstgräset trots att det är Spöland/Vännäs som är mest vana vid det underlaget.

Frånö hamnade dock i målmässigt underläge redan efter en kvart.

– Vi slog en indianpassning som de kunde kontra på – exakt det vi pratat om att inte bjuda dem på. Men de var vänliga att bjuda igen strax innan paus, berättar Nordqvist.

Peter Johansson bolltapp till en Spöland-försvarare utanför gästernas straffområde slutade med en grov felpass till Erik Saavedera som snyggt drog till på halvvolley i bortre krysset.

– Ett riktigt snyggt mål. Erik gjorde sedan även 2–1 tack vare en axel-skarv på en frispark i mitten av den andra halvleken. Därifrån och in till slutet kontrollerade vi matchen helt – jag tror inte de hade ett riktigt avslut på efter paus, summerar Nordqvist innan han plussar extra för Ken Jonsson, Calin Marius, backarna Tobias Törnsten och Stefan Lindfors samt för målvakten Joakim Tjäders spel i luftrummet.

MATCHFAKTA

Frånö–Spöland/Vännäs 2–1 (1–1)

F: Erik Saavedra 2. S/V: Jonathan Högman.

Publik: 150

Annons