Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frånö avgjorde i andra halvlek igen

Frånö tog sig upp på fastare mark i tabellen efter en blytung 5-2 vinst i "streckfighten" mot Sollefteå på Tuvan.

– Efter förlusten i höstpremiären var det jätteviktigt att få med sig en seger i den här matchen, sa FSK-tränaren Jan Nordqvist som på nytt kunde konstatera att Frånös andra halvlek blev avgörande.

– Ja, vi är starka i de andra halvlekarna, det kan inte vara någon tillfällighet att vi på 13 matcher bara förlorat en andra halvlek.

Efter förluster för både Frånö och Sollefteå i höstupptakten kändes poängen extra viktiga i lördagens ådalsderby. Frånö inledde bäst och var långa stunder det spelförande laget i medvinden i den första rundan. Men det blev Sollefteå som gjorde första draget när gästerna bäste spelare för dagen Markus Sjödahl höll sig framme på ett långt inkast och nickade in 0-1 efter en kvart. Bara minuten kvar till paus kom dock det för Frånö så viktiga kvitteringsmålet när Kalle Hellström tog vara på en retur efter ett inspel i straffområdet

– Det var viktigt att få 1-1 i paus eftersom vi vet att vi är starka i andra halvlek, sa Nordqvist.

Inledningen av den andra halvleken blev direkt avgörande för matchen. Sollefteås förväntade anstormning i medvinden uteblev och i stället kunde Frånös Kalle Hellström göra sitt andra mål för dagen när hans volleyskott letade sig i nät via en GIF-försvarare. Fem minuter senare hade Sollefteå chansen att utjämna på straff, men målvakten Joakim Tjäder knep Fredrik Mähler stramare. I stället för 2-2 kunde hemmalaget gå ifrån till 3-1 sedan Elvys Valderama kommit fri efter en tuff närkamp med GIF-backen Fredrik Mähler.

Bamekee Toures reducering till 3-2 tände dock ett nytt poänghopp för Sollefteå och ett kvitteringsmål hängde i luften innan Peter Johansson kunde sätta "spiken" med sitt 4-2 mål tio minuter före full tid.

– Det var en konstig match med många märkliga situationer där vi hade marginalerna emot oss, men jag tycker det var kamp om poängen ändå till Frånö gör 4-2 i slutet av matchen, sa Anders Qvist i Sollefteå.

Laginsatsen lade grunden till segern för Frånö med extra plus till Tobias Törnsten, Calin Marius och Marcel Ciortan medan Markus Sjödahl märktes mest i Sollefteå.

Matchfakta Division 3 Mellersta Norrland

Frånö-Sollefteå 5-2 (1-1)

F: Kalle Hellström 2, Elvys Valderama, Peter Johansson, Ken Jonsson. S: Markus Sjödahl, Bamekee Toure