Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frankrikes VM-tur fortsätter

Annons

Fotbollsgudarna måste vara på Frankrikes sida.

"Les Bleus" har varit uträknade, oseedade och sämst rankade - men fick ändå en drömlottning i fotbolls-VM nästa år.

Den franska fotbollshösten har onekligen varit en bergochdalbana.

Frankrike slutade tvåa i sin kvalgrupp bakom Spanien och tvingades till playoffspel. Världsmästarnationen från 1998 blev inte seedat i playofflottningen, men förbundskaptenen Didier Deschamps mannar hade ändå turen lite på sin sida och ställdes mot Ukraina. Men jublet över det sattes snart i halsen när Frankrike föll med 0-2 på bortaplan i Kiev i det första mötet, och VM-tåget såg verkligen ut att ha gått för Frankrike.

Frankrike stod dock för en remarkabel vändning, och vann med 3-0 hemma.

Till lottningen kom man med sämst världsranking bland de europeiska lagen, något många trodde skulle göra att de skulle bli det lag som flyttades över till den fruktade grupp 2, där man kunde lottas mot stornationer som Brasilien, USA och de starkaste europeiska lagen.

Men, Fifa valde då plötsligt att strunta i världsrankingen och hux flux blev det Italien som i stället drog den nitlotten.

Och när Frankrikes boll väl drogs ur lottskålen hamnade man i en grupp med Schweiz, Ecuador, Honduras - den på pappret klart enklaste gruppen.

Ärligt talat, det kunde ha varit värre. Den första matchen mot Honduras blir den viktigaste, vinner vi den hamnar vi en bra position, sade Didier Deschamps till fifa.com.

Mer läsning

Annons