Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frankrike oseedat i VM-lottningen

Annons

Fotbolls-VM i Sydafrika i sommar kan komma att bjuda på en repris på förra VM-finalen redan i gruppspelet. Medan världsmästaren Italien är seedad, hamnade tvåan Frankrike utanför toppskiktet när Internationella fotbollsförbundet (Fifa) på onsdagen drog upp riktlinjerna för fredagens lottning.

Åtta lag, inklusive arrangörslandet Sydafrika, är seedade i toppgruppen: Brasilien, Spanien, Holland, Italien, Tyskland, Argentina, England och Sydafrika.

I grupp 2 finns lagen från Asien, Oceanien, Nord- och Centralamerika samt Karibien: Australien, Japan, Nordkorea, Sydkorea, Nya Zeeland, Honduras, Mexiko och USA.

I grupp 3 finns de afrikanska och sydamerikanska lagen: Algeriet, Kamerun, Elfenbenskusten, Ghana, Nigeria, Chile, Paraguay och Uruguay.

I grupp 4 finns de oseedade europeiska lagen: Danmark, Frankrike, Grekland, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien och Schweiz.

De 32 lagen ska lottas i åtta grupper om fyra. Som vanligt kommer viss geografisk hänsyn att tas i lottningen. Det innebär att två länder från samma kontinent inte kan hamna i samma grupp - med undantag för de europeiska lagen, där maximalt två kan hamna i samma grupp.