Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från urskogen med sikte på världen

De har hyllats av kritiker och publik - både i Sverige och utomlands.
Med nya skivan "Deep in the woods" vill Crash n Recovery befästa sin position som ett av Sveriges bästa band inom country och americana.
– Det känns verklien som det lossnat för oss nu, säger sångerskan Linda Engström.

År 2012 släppte Crash n Recovery, från Forsed utanför Bollstabruk, sin hyllade debutskiva "Post the storm". Bortsett från en hel del uppmärksamhet hemma i Sverige, börjades deras musik snart även rulla på radiostationer i både Europa och USA. Att bandet dessutom nominerades på countrymusikgalan British CMA Awards för bästa europeiska akt, där de dessvärre förlorade mot Jill Johnson, kan ses som ett kvitto på bandets framgångar.

I fredags släpptes bandets andra skiva, fullängdaren "Deep in the woods", och med den vill sextetten nu ta nästa steg.

– Nu siktar vi definitivt både på Sverige och utlandet. Vi har jobbat hårt på "Deep in the woods", men samtidigt låtit skivan ta tid att göra för att den ska bli hundraprocentigt rätt. Egentligen började vi jobba med den redan 2013, berättar Linda Engström.

Till skillnad från tidigare har Crash n Recovery numera ett bolag i ryggen.

– Vi bestämde tidigt att vi skulle vara uppbackade av ett skivbolag denna gång och därför kändes det bra att börja samarbeta med bolaget Rootsy, som är Sveriges ledande bolag då det kommer till country och americana.

Nya "Deep in the woods" består av 13 låtar och Linda Engström menar att den skiljer sig mycket i jämförelse med debutskivan.

– Kvalitén på allt är mycket högre nu, i allt från produktion till själva låtarna. Dessutom var det med många gästmusiker på förra plattan, men nu är det bara vi musiker från bandet som spelar. Det har gjort att vi hittat vårt sound och nya skivan känns inte lika spretig som förra, utan snarare som en passande helhet.

Härnäst väntar en konsert på Hullsta i Sollefteå på fredag och därpå en releasefest med spelning på Tingshuset i Nyland på lördag.

– Det ska bli jättekul, i och med att det är fösta spelningarna då vi har nya skivan till förfogande. På releasefesten släpper vi även en musikvideo till titelspåret "Deep in the wood" och dessutom ska vi spela in framträdandet, vilket ska resultera i en dvd framöver.

Efter skivsläppet och spelningarna i Nyland och Sollefteå blir det förmodligen ett flertal spelningar i höst.

– Vi hade en underbar sommar med många lyckade spelningar, bland annat på Skulefestivalen, men nu ska det bli roligt att visa upp vårt nya material för publiken i höst. Vi sitter faktiskt redan nu och planerar för nästa sommar och troligtvis blir det spelningar både i Sverige och utomlands.

Både skivbolaget och sextetten har satt upp målet att bandet, med nya "Deep in the woods", ska befästa sin position som ett av Sveriges bästa band inom country och americana. Samtidigt vet bandet att konkurrensen inom countrygenren är hård, framför allt från USA.

– Det finns så mycket musik och så många duktiga band där ute, men det verkar onekligen finnas ett intresse för oss. Vi har bland annat fått höra från skivbolag i Nashville att vi har ett helt unikt sound, vilket vi själva också tycker, konstaterar Linda Engström.

Läs även:

Ingen final för Crash N Recovery

De vann Svensktoppen Nästa

Hemvävd country på Skule

Ådalsband kan få fint pris