Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Forsed till Londons jättearena

Förra fredagen spelade de på Appelbergs i Sollefteå.
I mars ska Forsedsbandet Crash n Recovery spela på O2 Arena i London inför tusentals åskådare.
– Det känns overkligt, säger Linda Engström.

De har hyllats av kritiker och publik - både i Sverige och utomlands. I september förra året släppte det Forsedbaserade Crash n Recovery nya och rosade skivan "Deep in the woods", som också den mottogs väl av kritiker och publik, och vissa menar nu att Crash n Recovery är Sveriges bästa countryband.

Att deras country och americana-musik även gillas utanför Sveriges gränser har det fått ytterligare bevis på nu - bandet ska nämligen spela på den stora countrygalan vid namn Country 2 Country, som hålls på O2 Arena i London i mitten av mars.

– Det känns overkligt, men självklart fantastiskt roligt, konstaterar sångerskan Linda Engström.

Countrygalan i fråga hålls i dagarna tre och förutom Crash n Recovery uppträder ett flertal andra musiker och band. Stört affischnamn för galan är fyra av countryns största stjärnor - Miranda Lambert, Eric Church, Little Big Town och framför allt superstjärnan Carrie Underwood.

– Det kan faktiskt inte bli så mycket större än så här, i alla fall inte i Europa. Den enda svenska artist som fått vara med på galan tidigare är Jill Johnson, berättar Linda Engström.

Country 2 Country hålls 11-13 mars. Moderna O2 Arena, som stod klar 2007, har en publikkapacitet på totalt 20 000 personer under musikkonserter.

– Vi ska faktiskt spela två gånger under galan, både den 12 och den 13 mars, berättar en glad Linda Engström.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter