Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångar för Örnsköldsviks Kampsportsförening

Nora Ängebrant från Örnsköldsviks Kampsportsförening tog SM-silver förra säsongen i JuJutsu. Nu är det inte säkert att hon får vara med i årets svenska mästerskap.
Nora Ängebrant hamnade utanför prispallen i SM-kvalet i Nacka.

– Nora är förste reserv i SM. Men eftersom Tove Widén från Göteborg flaggat för att hon vill försöka på en högre viktklass (-62 kg) är chansen stor att vi får se Nora i SM, säger tränaren Roger Grimmer.

Nora Ängebrant hamnade på silverplats i klassen kamp -55 kilo förra året.

Emil Lindqvist och Anton Strömberg från Örnsköldsviks Kampsportsförening tävlade i Duo under SM-kvalet i Nacka. Duo är en uppvisningsform av JuJutsu där man tillsammans ska skapa så trovärdiga och realistiska försvar på ett antal förutbestämda attacker.

Lindqvist och Strömberg slutade trea, vilket räckte inte för att kvala in till SM. Vid SM i Örebro i januari är det bara de två bästa paren i Sverige som gör upp om guldet.

Tidigare Ö-viksbon Ronnie Stålebring (tävlar nu för Göteborg) och Malin Persson kvalade in till SM i Duo. De är rankade på 13:e plats i världen.

Nordic Cup avgjordes också i Nacka. ÖKSF inkasserade flera medaljer. Isabelle Hellsten och Michelle Sjöström tog hem guldet i Duo U15.

Dessutom vann båda tjejerna varsin individuell silvermedalj. Sjöström i Kamp U12 -48 kg och Hellsten i Ne-Waza U15 -44 kg. LaTanya Sjöström tog silver i Kamp U15 -63kg.