Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågetecken skapar oro på medicinskt centrum

Dålig delaktighet i förändringarna på medicinskt centrum i Härnösand har skapat en jordmån för oro och ovisshet för framtiden. Det framgår i en rapport från Arbetsmiljöverket.

Ett inspektionsbesök i januari visar att de anställdas delaktighet är för låg i både planeringen och genomförandet av förändringarna på jobbet. Detta enligt skyddsombuden.

Arbetstagare påverkas av en osäkerhet som kan leda till ohälsa, blir slutsatsen.

Bakom oron ligger flera frågetecken både i Härnösand och på medicinkliniken i Sundsvall där medicinskt centrum ingår. I Härnösand handlar det om grundläggande saker som mål, inriktning, lokalernas placering och omfattning.

Arbetsmiljöverket konstaterar nu att man behöver uppgifter om arbetsmiljön från en inspektion i Sundsvall innan man kan gå vidare. Kravet är att kliniken ska redovisa siffror bland annat på beläggning, vårdtyngd och personalens ohälsa.


KLAS LEFFLER
070-555 20 14