Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fråga: Tänker M ta över makten genom att göra sig beroende av SD?

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Sveriges Radio Västernorrland har frågat samtliga partier i Härnösand om vilka partier man kan tänka sig samarbete med efter valet och vilka man utesluter detta med. Drömkonstellationerna verkar vara de nuvarande ”blocken”.

De nuvarande majoritetspartierna S, V och MP har alla varit tydliga med att de helst ser en fortsatt samverkan. Allianspartierna har också varit tydliga med att de helst bildar majoritet i framtiden. Under förutsättning att man får inflytande så kan SD tänka sig samarbete med alla. Så långt inget överraskande.

Den riktigt intressanta frågeställningen är den andra frågan, vilket/vilka partier kan ni absolut inte tänka er samarbete med efter valet?

Partier från höger till vänster är alla tydliga på den frågan utom Moderaterna. Medan alla avvisar alla former av samarbete med (SD), vissa även andra partier, så svarar Moderaterna enligt följande: ”Vi stänger inga dörrar när det gäller Härnösands bästa.” 

Kan man tolka det som om att ni kan tänka er att göra er beroende av Sverigedemokraterna ...

Detta svar gör mig och säkert många andra frågande. Och det är här Moderaterna kommer in i bilden. Jag bereder er nu möjligheten att förtydliga vad ni menar.

Kan man tolka det som om att ni kan tänka er att göra er beroende av Sverigedemokraterna, för att ta över makten i Härnösand? Om så är fallet, är ni eniga om det i ert parti? SD kommer att kräva att få inflytande i sådana fall, vilket inflytande kan de då räkna med? 

Fråga till övriga Allianspartier: Hur ställer ni er till detta?

Andreas Sjölander (S)

kandidat till kommunfullmäktige i Härnösand

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook 

Läs också: Öppet brev till Jimmie Åkesson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel