Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräck kupp på byggarbetsplats – verktyg för 40 000 kronor stulet

En stöldliga opererar just nu i Härnösand.
Vid flera inbrott har verktyg för betydande belopp stulits och natten mot fredag slog ligan till igen i en kupp mot NCC i Bondsjö där verktyg för 40 000 kronor stals.
– Vi har säkrat spår på brottsplatsen och ska genomföra en husrannsakan inom kort, säger Jörgen Bladin, förundersökningsledare vid polisen i Härnösand.

Läs också: Fräckt inbrott i förråd – verktyg för 15000 kronor stulna

De senaste veckorna har flera verktygsstölder ägt rum i och utanför Härnösand.

Vid en kupp mot gamla Dagabs lokaler i Älandsbro hittade polisen en mobiltelefon intill brottsplatsen - en telefon de kunde koppla till en man de senare gjorde en husrannsakan hos.

Där återfanns en del stöldgods, men mannen har nekat till all inblandning.

Vid inbrottet hos NCC på byggarbetsplatsen vid Bondsjö skidstadion tog sig förövarna in genom att forcera ett stängsel och bröt upp en container samt en dörr till en barack med en kofot.

Vid kuppen stals två spikpistoler, fem skruvdragare, en bultpistol, en cirkelsåg en dyrbar korslaser (mätverktyg). Den totala summan på godset värderas till 40 000 kronor.

– Vi har hittat fotspår på brottsplatsen. Spår som leder in under viadukten och fram till en bil som väntat där. Stölden har skett någon gång under natten och vi efterlyser iakttagelser om någon sett några misstänksamma som rört sig i området då, säger förundersökningsledare Jörgen Bladin.

Polisen misstänker att den person de tidigare gjort husrannsakan hos på något sätt kan vara inblandad i verktygsstölderna och planerar att göra ytterligare en husrannsakan på en adress i Härnösand.

– De här stölderna brukar oftast vara beställningsjobb och tyvärr försvinner stöldgodset snabbt, säger Jörgen Bladin, förundersökningsledare vid polisen i Härnösand.

Läs också: Kupp mot byggarbetsplats – verktyg för stora värden stulna