Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräck dieselstöld på väg att klaras upp

Den fräcka dieselstölden i Härnösand i förra veckan kan vara på väg att klaras upp.

Polisen i Dalarna och Gästrikland jagade under tisdagsmorgonen en stulen och efterlyst tankbil som vägrade stanna längs riksväg 80.

Efter över en timmes jakt fick polisen stopp på fordonet strax väster om Hofors och två personer greps.

- En av de gripna har troligen ett samröre med stölden i Härnösand, säger Jan-Ola Nordin vid Härnösandspolisen.

Det var under söndagsnatten i förra veckan som företaget Alltank AB utsattes för en omfattande diseselstöld. Deras tankanläggning på Saltvikshöjden i Härnösand tömdes på 18,5 kubik diesel värt 200 000 kronor.

Dieseln tankades i en tankbil som stulits i Västerbotten. Två personer identifierades med hjälp av en bevakningskamera när tankbilen stannade till vid en bensinmack i Härnösand. Dessa bilder ska nu skickas till Dalapolisen.

Tankbilen var troligen återigen inblandad i en dieselstöld på Södra backa i Borlänge tidigt på tisdagsmorgonen. Polisen utgår från att det även är samma fordon som i helgen användes när det stals diesel i Rättvik för hundratusentals kronor och även i Härnösand.


OLA THELBERG
070-218 31 09