Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotpassning Frölundas segervapen

Annons

IFK Göteborg rosade inte marknaden i fotbollsallsvenskan, men en riktigt läcker bredsidespassning blev avgörande när Frölunda bröt en tung förlustsvit och besegrade Timrå med 1-0.

Ett märkligt mål. Efter tekningen i Timrås zon tappade en av våra spelare klubban och pucken hamnade hos Joel Lundqvist som inte fick loss sin klubba, men han såg att jag var helt fri och fick till en riktigt fin bredsida med foten. Det var bara att tacka och ta emot, sade Magnus Kahnberg som hade klubban redo och satte upp pucken i nättaket bakom Joakim Lundström i Timrås mål.

Kahnbergs fullträff i första perioden blev matchens enda mål.

Ett efterlängtat mål. Jag har inte gjort så många den här säsongen. Det var otroligt skönt med en seger och tre viktiga poäng efter tre raka förluster. Poängen är väl ingen frälsning direkt, men det ger oss lite arbetsro, sade Magnus Kahnberg efter sitt fjärde mål för säsongen.

Såväl Timrå som Frölunda hade tre raka förluster bakom sig inför tisdagskvällens match i Timrå. Det märktes också att det var två formsvaga lag som var i aktion.

Det verkade som om det var en kamp på liv och död - slarvigt passningsspel, hafsigt spel och väldigt många enkla misstag, konstaterade Kahnberg.

Det var få spelare som kunde känna sig riktigt nöjda med sina insatser denna kväll. Målvaktsspelet höll dock bästa klass. Timråmålvakten Joakim Lundström kunde inte göra mycket åt Magnus Kahnbergs fullträff i första perioden.

Julius Hudacek var matchens i särklass bäste spelare. Den slovakiske burväktaren sattes på massor av svåra prov, men motade allt.

Vi skapade fler målchanser i kväll än i de tre senaste matcherna, men vi lyckades inte få in pucken. Det känns lite surt. Det känns ändå som om vi är på rätt väg igen - även försvarsspelet var bra, konstaterade Timråtränaren Tomas Montén efter fjärde raka förlusten.

Frölundatränaren Kent Johansson var riktigt nöjd.

Vi svarade för en riktigt bra försvarsinsats - alla spelade med ett stort hjärta.

Frölunda hade ett rejält övertag i andra perioden och skapade flera riktigt vassa målchanser.

Då märktes det att självförtroende är lite kuvat. Vi borde ha gjort mål och avgjort matchen i det läget, sade Kent Johansson.

Mer läsning

Annons