Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vestin lämnar kustenför spel i Anundsjö?

/
  • Johan Vestin slutar som spelande tränare i Höga Kusten och nästa anhalt för honom kan bli Anundsjö och enbart som spelare.

Johan Vestin slutar som spelande tränare i Höga Kusten Fotboll efter fem säsonger i klubben.
Nästa anhalt kan bli Anundsjö IF som spelare.

Annons

– Anundsjö kanske är det hetaste alternativet för stunden, men Höga Kusten finns absolut med i bilden också. Jag räknar med att komma med ett beslut efter helgen, säger Johan Vestin.

31-årige Johan Vestin kom till Höga Kuten Fotboll från just Anundsjö för fem år sedan. Han har med stor framgång varit spelande tränare för kustgänget under de här åren. Redan första säsongen vann klubben division 4 och därefter har Höga Kusten varit ett stabilt lag i division 3:

– Jag är nöjd med vad jag uträttat. Vi har pendlat mellan 5-7:e plats i serien varje år och det känns helt okey även om vi tappade lite sista månaden den här säsongen. Men jag tror det var lite motivationsbrist som påverkade.

Under den sista perioden av säsongen i Höga Kusten växte också beslutet fram att sluta som spelande tränare i klubben, och efter fem år på dubbla poster i samma klubb är det egentligen inte så anmärkningsvärt.

– Det känns rätt att sluta nu, spelarna och klubben behöver en ny röst, säger Johan.

Johan kommer att fortsätta som spelare och för dagen talar en hel del för att det kan bli division 2 spel med Anundsjö. Anundsjö har i flera säsonger fiskat efter att få honom tillbaka till Olympia och som sagt, nu kan det bli ett faktum.

– Jag var och tränade med Anundsjö för ett par veckor sedan och även om ett antal spelare saknades såg det bra ut. Det var väldigt bra fart och stor skillnad i tempot, säger han.

Han erkänner också att det lockar med spel på högre nivå:

– Det vore kul att spela med bättre och mot bättre spelare, helt klart.

Fast Höga Kusten är fortfarande ett alternativ för mittfältaren Johan Vestin och klubben vill gärna behålla honom sina led.

– Vår förhoppning är att Johan vill fortsätta hos oss som spelare, säger Calle Sundqvist i Höga Kusten Fotboll.

Mer läsning

Annons