Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utökat motstånd för HFF och AIF

/
  • Det blir två derbyn mellan Anundsjö och Härnösands FF även nästa säsong, men distriktets båda division 2-lag i fotboll på herrsidan kan lägga till ytterligare fyra matcher då serien utökas till 14 lag.

14 lag i division 2 Norrland nästa säsong?
Ja, varför inte.
– Det blir bra, menar både Anundsjö och Härnösand.

Annons

Sedan 1993 har varje division 2-serie i fotboll på herrsidan innehållit 12 lag, men till kommande säsong ser det ut att bli en förändring på den fronten.

Svenska Fotbollförbundet har nämligen lagt som förslag att nämnda serier ska utökas till 14 lag. För division 2 Norrland skulle det innebära att fem lag som spelade i division 3 den gångna säsongen flyttas upp.

Om det inte blir några större protester klubbas det hela igenom den 29 november.

– Det ska bli roligt. Oss gör det ingenting, tvärtom känns det bra att vi får spela fler matcher, säger Bruno Nilsson, som är sportchef i Anundsjö.

Med 14 lag i serien blir det 26 omgångar i stället för 22.

– Serien måste börja tidigare. Jag hoppas även att uppehållet på sommaren blir kortare eftersom fotbollen är som bäst då. Men det är både och det där – spelarna vill ju vara lediga också.

Nilssons sportchefskollega i Härnösands FF, Niclas Hälldahl, håller med om att serien borde vara längre.

– Den känns ju inte lång egentligen. Jag tycker att det här är en bra utveckling. Vi får inte minst två extra hemmamatcher, vilket är positivt för publiken.

Resemässigt lär det inte bli någon större belastning, då resor till exempelvis Luleå (Alvik) och Strömsberg faller bort. Vilka de nya lagen blir ser ni i faktarutan intill.

– Det blir nog en marginell skillnad vad gäller resorna, tror Niclas Hälldahl.

I damernas division 1 norra, där Själevad ska husera, föreslås det återigen bli 12 lag – och detsamma gäller division 3 mellersta Norrland på herrsidan.

Mer läsning

Annons