Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Logisk cupsorti för Härnösands FF – Luleås Rajalakso radade upp kliniska avslut

/
  • Cupmötet på Högslätten avgjordes av en och samma herre – IFK Luleås Joel Rajalakso. Just här rasslade det inte bakom HFF-målvakten Bantis Gheorghi, men vid tre andra tillfällen. Samtliga efter klassavslut dessutom.
  • Jimmie Gustafsson spelade vänsterback med den äran, men han bjöd även show - som här när han vänder bort en motståndare med en sulfint.
  • IFK Luleås Joel Rajalakso gjorde hattrick mot Härnösands FF i cupmötet på Högslätten.
  • Förmågan att göra mål på sina chanser var det som skiljde Division 1-laget Luleå från division 2-gänget Härnösands FF den här onsdagskvällen.

Massor av målmissar av ena laget. Kliniska avslut av det andra. "Ibland är inte fotbollen svårare än så. Men synd att vi inte fick hål på dem – vi spelar ju faktiskt riktigt bra i dag", summerar HFF-tränaren Niclas Hälldahl cupförlusten mot IFK Luleå, 0–4 (0–1).

Annons

I potten låg en hemmamatch i Svenska Cupens omgång 2 mot allsvenska storlaget AIK.

En match som vilken föreningskassör som helst drömmer våta drömmar om.

Det gick inte heller att ta fel på glädjen hos gästande Division 1-laget IFK Luleå när Henrik Molin tog pipan till munnen och gjorde slut på lidandet för ett krampaktigt hemmalag.

Att slutsignalen kom precis efter ännu ett missat friläge av hemmalaget HFF var symptomatiskt för hela matchen.

Hemmalaget skapade ett tvåsiffrigt antal målchanser mot ett lite matchovant IFK Luleå, men avsluten höll inte den nödvändiga nivån den här kvällen helt enkelt.

Då hjälpte det inte att det stod 5–2 för Härnösand i bra målchanser i undertecknads anteckningsblock efter de inledande 45 minuterna.

– Nej, men ibland är inte fotbollen svårare än så. Vi spelar bra efter våra mått mätt, men det är klart att det blir ju väldigt jobbigt för oss när vi inte ens får in bollen fastän vi i stort sett står på mållinjen, konstaterar HFF-coachen Niclas Hälldahl som samtidigt gav beröm till motståndarnas nummer 10, Joel Rajalakso.

– Ja, det är bara att lyfta på hatten. Han sätter tre kliniska avslut – riktigt vackra mål dessutom.

Samtidigt känner Hälldahl (precis som många av oss andra närmare 300 åskådarna runt Högslätten) att det hade blivit intressant att se vart matchen hade tagit vägen om Adrian Borosteans avslut på Peter Johansson fina inspel snett inåt bakåt hade resulterat i matchminut 18.

Eller om gästernas målvakt inte lyckats tokparera Sviatoslav Zubar´s tåpajjare upp mot det bortre krysset cirka tio minuter senare i läget 0–0.

– Det var en otroligt viktig räddning han gjorde för oss där Sudar (Luleåmålvakten Vladimir, reds anm.). Härnösand var riktigt vassa i första och gav oss klara bekymmer. Vi blev lite stressade och började lyfta långt.

– I andra när vi höll i bollen bättre inom laget visade vi dock att vi var det bättre laget – med framförallt de vassare avsluten, sade Luleå-tränaren Fredrik Waara och plussade för tremålsskytten Joel Rajalakso, mittbacken Linus Johansson samt mittfältaren Sebastian Sandlund.

I HFF var vänsterbacken Jimmie Gustafsson klart bäst. Robin Bergman jobbade till sig lägen på hårt arbete, men krutet var dyngblött denna dag.

Slutordet blir ändå positivt.

"Tack för en underhållande match!"

Läs mer: Så gick snacket inför cupmötet

Läs mer: "Tråkigt att åka 150 mil och ha en sådan Kalle Anka-domare"

Läs mer: Inhopparen Lashyn hjälte för Härnösand i distriktsderbyt

Mer läsning

Annons