Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort steg i karriären – sportchef i Tyresö

/
  • Peter Olsson har fått ett sportchefsjobb i en av landets bästa damföreningar, Tyresö FF Fotboll AB.

Fotbollstränaren Peter Olsson från Sollefteå tar ett nytt stort steg i karriären.

Han har blivit anställd som sportchef för ungdomsverksamheten i toppklubben Tyresö Fotboll AB och ska dessutom vara tränare på fotbollsakademin i Haninge.

Annons

– Det känns fantastiskt att få jobba med det man vill. Inspirerande och samtidigt en riktig utmaning, säger Peter Olsson som senast var verksam som tränare i Remsle FF och dessförinnan assisterade han Roger Dannberg i Sollefteå GIF.

Sportchefsjobbet i Tyresö är en bra merit för Peter Olsson och det förstår vilken som helst vikten av att få in en fot i en sådan stor förening. För Tyresö Fotboll AB är tillsammans med LdB Malmö landets ledande klubbar på damsidan.

– Vi har fört diskussioner jag och Tyresö ända sedan förra året, men det var inte förrän nu i höst som det öppnades möjligheter och som vi gjorde klart med ett samarbete.

Även jobbet på fotbollsakademin är spännande genom att det är ett elitförberedande gymnasium där Peter kommer att arbeta tillsammans med ytterligare två tränare samt en målvaktsinstruktör.

– Det här gäller till att börja med ett år framåt, sedan får vi utvärdera och se vad som händer därefter. Men just nu känns det verkligen kul och jag kan lova att man svävade på moln i flera dagar efter att det blev klart.

Peter Olsson är känd som en bra tränare och att jobba med talangutveckling bland yngre förmågor känns som att det är som klippt och skuret för honom.

– Jag ska bidra med det jag kan och hoppas att det faller väl ut, säger Peter som för övrigt har sin dotter Lina i Tyresös fotbollsverksamhet.

Mer läsning

Annons