Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor publik såg Härnösand förlora

/

Härnösands FF stretade emot bra tills allsvenska Helsingborg gjorde första målet. Sedan fick vi se lekfulla skåningar ta hem den här cupmatchen till en säker 4-0 seger.

Annons

Härnösands FF stretade emot bra tills allsvenska Helsingborg gjorde första målet.
Sedan fick vi se lekfulla skåningar ta hem den här cupmatchen till en säker 4-0 seger.
Det rödskrudade hemmalaget visade till att börja med ingen större respekt för toppmotståndet från högsta serien. Men efter att Loret Sadiku tagit vara på en retur från HFF-målvakten William Amamoo, på en frispark slagen strax utom straffområdet, gasade Helsingborg rejält.
2-0 kom efter en halvtimme, där Ema Boateng fick avsluta ett friläge som en av två HIF-spelare.
– Jag tycker att vi stod upp på ett bra sätt under de 20-25 första minuterna och höll upp laget. Tyvärr agerade vi lite väl frejdigt, jag är aldrig nöjd med hedersamma förluster. Vi räckte naturligtvis inte till, sa HFF-tränaren Niclas Hälldahl efteråt.
Helsingborg kände sig allt säkrare och kunde verkligen spela ut efter paus.
– Jag är nöjd med insatsen, vi spelade rörligt med ett bra passningsspel och killarna uppträdde proffsigt, vi var väldigt koncentrerade. Sedan kände väl spelarna sig ganska säkra en bit in i matchen och gav väl inte hundra procent hela vägen, analyserade Roar Hansen, tränaren i Helsingborg.
Vi fick se två riktiga klassmål, Ema Boateng bröt in och klippte till bollen rätt i nättaket vid 3-0, även den fjärde fullträffen var läcker på ett skott långt utifrån..
Trots att Helsingborg vilade Walid Atta som fick stanna hemma, Alvaro Santos stod också över. Dessutom fick Daniel Andersson och Emil Krafth sitta, även om den sistnämnde byttes in efter paus, Adrian Gashi, skadad och vilade även han. Fem startspelare borta, men det hindrade inte gästerna från att briljera med läcker bollkontroll i högt tempo.
Roar Hansen var nöjd med sina centrala spelare Daniel Nordmark och David Svensson, två som fick och tog chansen, enligt honom. Vi gillade Mattias Lindström, mittfältaren som flyttades upp till forwardspositionen och var lagets främste före paus. Ema Boateng, också kreativ och en farlig spelare för HFF-försvaret.
I Härnösand som egentligen bara hade Johan Ödmarks skott strax över i chansväg, inledde yttermittfältaren Christoffer Simensen piggt under de första 20 minuterna och vågade utmana. Inhoppande målvakten Farruh Muhitdinov också bra, mittförsvararna Anton Larsson och Abdul Bangura klarade sig undan med ett godkänt betyg.


Härnösands FF-Helsingborg 0-4 (0-2)

Svenska Cupen omgång 2
0-1 (22) Loret Sadiku, 0-2 (30) Ema Boateng, 0-3 (54) Ema Boateng, 0-4 (74) Amór Smárason
Domare: Patrik Eriksson, Gävle
Publik: 2400 (Varav 700 fotbollsungdomar)

Mer läsning

Annons