Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå värvar Frånös mittback

/
  • Mittbacken Christian Kpobi, 26 år, lämnar Frånö SK för spel i seriekonkurrenten Sollefteå Gif.

Sollefteå Gif värvar från konkurrenten Frånö SK och knyter till sig erkänt duktige mittbacken Christian Kpobi.
– Kommer han upp i den nivå jag såg honom flertalet gånger den här säsongen får vi en riktigt bra förstärkning, säger Sollefteås sportchef Anders Qvist.

Annons

Christian Kpobi är 26 år och var den gångna säsongen en av Frånös mest tongivande spelare. Christian höll ihop försvaret på ett förtjänstfullt sätt och det är ingen överdrift att påstå att han tog ett stort kliv framåt i utvecklingen under året.

– Jag skulle vilja säga att "Mellis" (läs Jan Nordqvist, tränare i Frånö) har gjort ett jättebra jobb med honom. Han har styrt upp hur Christian ska spela och det har verkligen gett resultat, fortsätter Anders Qvist.

Christian Kpobi trivdes i Frånö, men han ville ha ett jobb och därför hörde han av sig till Sollefteå och undrade om de kunde hjälpa honom.

– Christian har fått ett så kallat instegsjobb som icke EU-medborgare kan få när de har klart med uppehållstillstånd. Samtidigt ska han läsa svenska för invandrare.

Sollefteå behöver alltså inte bekosta hela kalaset själva, utan bara en liten del av kostnaden genom att Arbetsförmedlingen står bakom det mesta.

– Han kommer hit och arbetar och tjänar sina egna pengar. Annars hade det här inte varit möjligt för oss.

Christian Kpobi var och provtränade med Sollefteå, och även Älgarna för den delen, för några år sedan. Då var Sollefteå i division 2 och vid det tillfället hade det blivit alltför kostsamt för dem att knyta till sig Christian:

– Sedan ska jag vara ärlig och säga att jag inte tyckte han var tillräckligt bra som spelare heller. Men han har utvecklats sedan dess och är i mina ögon en avsevärt mycket bättre spelare i dag.

Pusselbitarna faller på plats i Sollefteå som även gjort klart med veteranen Michael Åhman och så sent som förra veckan presenterades två förvärv.

Mer läsning

Annons