Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå plockar Junseles moldaver

/
  • Målfarlige Sergei Baran byter Junsele mot Sollefteå GIF.

Nu när Junsele IF valde att dra sig ur division 3 passar Sollefteå GIF på att knyta till sig spelare från västraklubben.
Mittbacken Patrik Håkansson anslöt först och sedan tre av moldaverna, mittbacken Valentin Ivahnenco samt anfallsspelarna Eugeniu Samson och Sergei Baran.

Annons

– Vi har gjort en jättebra deal. Moldaverna ska precis som tidigare år arbeta åt ett företag i Junsele och därmed också avlönas av dem. Vi får alltså in riktigt bra spelare utan att behöva betala för dem, konstaterar sportchefen i Sollefteå GIF Anders Qvist belåtet.

Sollefteå GIF hade tidigare andra utländska spår som de arbetade utifrån, men det här ändrar förutsättningarna.

– Vi ska ha ett styrelsemöte och jag vill inte föregå det genom att uttala mig var vi landar i slutändan med tilltänkta spetsspelare från utlandet. Det måste vi diskutera, men det är klart att läget förändras med de här tre moldaverna.

Moldaverna har representerat Junsele i flera säsonger och utan tvekan tillhört lagets mest tongivande spelare. Inte undra på att Anders Qvist drar på smilbanden när han pratar om de här förstärkningarna i truppen.

– Självklart tycker jag att det är tråkigt att Junsele dragit sig ur serien. Men nu är situationen så och då gläds vi istället över att de här spelarna vill komma till oss.

De har sökt arbetstillstånd hos Migrationsverket och det ska normalt sett inte vara något problem eftersom de varit här i flera år tidigare, och dessutom kommer hit för att arbeta.

– De kommer dock inte förrän i början av maj och missar därför våra två inledande seriematcher.

Med de här pusselbitarna i truppen gör Anders Qvist bedömningen att truppen känns starkare i år än vad den gjorde förra säsongen.

– Moldaver har vi aldrig haft tidigare. Vi vet dock efter matcher mot Junsele att det här handlar om bollskickliga fotbollsspelare och jag tror att deras egenskaper kommer att tillföra mycket i vår spelartrupp.

Mer läsning

Annons