Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoglund blev årets eldsjäl

/

Peter Skoglund, sportchef i Älgarna får priset Folkbollen, för avgörande insatser inom division 4, detta i kategorin Årets eldsjäl.

Annons

– Jag är jättestolt, det är ju ett pris för hela Sverige. Samtidigt är jag lite förvånad, men folk tycker tydligen att jag gör ett bra jobb för den förening som jag älskar mest. Det här betyder mycket och ger mig extra motivation att fortsätta i mitt jobb för klubben, säger Skoglund.

Priset blir en resa till England och Premier League-matchen Chelsea-Arsenal den 22 mars nästa år tillsammans med Glenn Strömberg.

Så här lyder motiveringen: "Fotbollen är beroende av eldsjälar som Peter Skoglund. Han spelar en viktig roll för sin klubb och hans engagemang är en inspiration för hela sporten. På Ängevallen i Härnösand, IF Älgarnas hemmaplan, ser han dessutom till att gräset alltid är grönt och perfekt, en förutsättning för bra fotbollsmatcher".

I juryn finns fotbollsexperten Glenn Strömberg, Anders Gerdin, grundaren av Sportbladet och Henrik Lengstedt, Nordic Bet.

– Det är verkligen fascinerande att ta del av det engagemang som Peter tillför fotbollen och IF Älgarna. Han är ett inspirerande exempel för sporten och en mycket värdig vinnare av folkbollen i kategorin Årets eldsjäl, säger Henrik Lengstedt, marknadskoordinator hos spelbolaget som står bakom priset.

Peter är en eldsjäl som syns, hans engagemang inom fotbollen går sig tillbaka till pojkåren. Sedan 2002 är han sportchef i Älgarna och jobbar spelarrekrytering, sponsorer och kanske främst med att skapa en känsla för klubben.

Han är även mannen bakom kanske Ångermanlands finaste naturgräsplan.

Peter värnar om en välmående klubb med en stark ungdomsverksamhet med aktiva som blir kvar länge i föreningen. Målsättningen är att ta Älgarna till division 3 kommande säsong.

Mer läsning

Annons