Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Själevad bröt Biks segersvit

Derbyförlust efter två raka segrar. Men med de nya spanjorerna i form tror Biks tränare Sam Haglund fortfarande på nytt kontrakt.
– Fortsätter vi så här tror jag att vi kan ordna upp det, säger han.

Annons

Lördagens Ångermandslandsderby på Själevads IP blev en överraskande jämn och tuff tillställning. Gästerna från Härnösand hade mer att spela för och det syntes.

Men det blev ändå inga poäng för Bik. Trots att man stod för en bra insats och trots att tabelltvåan Själevad enligt tränaren Tommie Andersson stod för säsongens sämsta insats.

– Riktigt dåligt. Det var som en tennismatch, bollarna for fram och tillbaka. Det fanns inte kvalitet i någonting i dag. Det fanns inget som värmde förutom solen och tre poäng.

Varför den här insatsen i dag?

– Jag vet inte. Om det är att vi har haft många matcher i augusti, eller om det bara är tillfälligheter, säger Andersson.

Biks tränare Sam Haglund:

– Själevad skapar mer än vad vi gör, men jag tycker att vi står upp väldigt bra. Även om jag är lite besviken på deras ledningsmål.

Bik hade innan matchen två raka segrar och sex monumentala poäng i ryggen. Även om det inte blev några nya poäng i lördagens derby ser Haglund positivt på framtiden.

– Fortsätter vi så här tror jag att vi kan ordna upp det. Vi tror på det här. Det måste vi göra.

Den spanska mittfältstrion Lorena Landete, Judit Ros och målskytten Iris Amoros Gonzalez har stor del i den tro som Bik återfått efter uppehållet.

– Hade de spelat här hela säsongen hade vi haft en helt annan placering. Det har blivit bättre fart, mer stabilitet och de matcherna vi vunnit har vi vunnit på mittfältet. Alla i laget har höjt sig ett snäpp, säger Haglund som till nästa match kan räkna in ett nytt vasst tillskott.

Då är nämligen lagets skytteligaledare Simone Edefall tillbaka efter att ha missat alla matcher på höstsäsongen.

Vad kommer hon att tillföra?

– Mer fart. Hon kommer att säkert att peta in några bollar. Hon är duktig i djupledsspelet och har ett bra skott.

Matchfakta Division 1 Norrland

Själevad–Bik 3–1 (2–1)

S: Josefin Larsson, Moa Eriksson, Gabrielle Wågström. B: Iris Amoros Gonzalez.

Publik: 98.

Mer läsning

Annons