Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Profil har återvänt till Själevad

/
  • Sanna Frostevall när hon var tillbaka i Själevad 2010 som blev hennes sista säsong som spelare. Nu ingår Frostevall i Själevads tränarteam. Foto: MARIA EDSTRAND/ARKIV
  • Sanna Frostevall. Foto: SJÄLEVADS IK

Hon var med om den fantastiska resan i början av 2000 då Själevad tog sig från division 2 till allsvenskan.
Nu är Sanna Frostevall tillbaka i Själevad som tränare.
– Man kan inte hålla sig borta från fotbollen. Själevad har fostrat mig och jag vill ge tillbaka och bidra på mitt sätt.

Annons

Hon kommer att leda Ångermanlands bästa damlag tillsammans med förra lagkompisen och målvakten Magdalena Åstrand. Och det mesta tyder på att Tommie Andersson fortsätter som huvudtränare. Inga papper är påskriva än.

– Det ska bli jättekul att jobba med dem igen. Tommie och Magdalena är noggranna och ambitiösa. De är förebilder när det gäller proffsighet.

Magdalena Åstrand har också ansvaret för målvaktsträningen för seniorlagen (division 1 och 2). Tommie Andersson tränade Själevad när klubben svarade för den enastående klättringen upp till allsvenskan.

Sanna Frostevall var lagkapten och en av de viktigaste spelarna när Själevad huserade i allsvenskan 2004-2005. Därefter blev det fyra säsonger i allsvenskan med Sunnanå. Frostevall avslutade sin spelarkarriär i Själevad 2010 då klubben tog sig till division 1.

Vad lockar dig tillbaka till fotbollen?

– Det handlar mycket om sociala aspekter. Det var en av anledningarna till varför jag höll på med fotboll. Det är en härlig känsla att ingå i ett sammanhang, dela samma mål tillsammans. Man får ut så mycket av att hålla på med idrott, säger tvåbarnsmamman Sanna Frostevall.

Vad säger du om årets trupp?

– Vi har ett ungt lag och det är en liten generationsväxling. Det är kul att se de unga spelarna och deras naiva hunger i blicken.

– Jag ser lite likheter med det lag som vi hade i början av 2000. Det handlar om en byggnadsprocess. Vi har hungriga spelare och det finns potential i truppen.

Troligen slutar den rutinerade trion Josefin Larsson, Veronica Lundholm och Johanna Engwall. Larsson väntar barn. Enligt Sanna Frostevall är det inte omöjligt att Larsson dyker upp till hösten. Lundholm har inte lämnat något definitivt beslut ännu och hon har tränat med laget under de senaste månaderna. Engwall har knäproblem.

Som gammal försvarsspelare är det ganska naturligt för Sanna Frostevall att hon kommer att fokusera på den lagdelen.

– Jag ska jobba med deras personliga utveckling.

Vad tror du om årets säsong i ettan?

– Vi får kanske se det som ett mellanår med tanke på att vi har ett så ungt lag, säger Sanna Frostevall.

Mer läsning

Annons