Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övergångar inget problem för damerna

/
  • Cathrine Kristoffersson, ordförande i Själevad, tycker att klubbarna har ett bra samarbete och övergångar med spelare brukar inte vålla några problem.

Frimånaden inkluderar förstås även damfotbollen.
Men efter en rundringning till några klubbar med damverksamhet i distriktet kan man konstatera att det här inte är av lika stor vikt som det är för herrfotbollen.
– Jag har i alla fall inte under min tid upplevt någon klubb som försökt sätta käppar i hjulet för individen, utan genom samtal brukar allting lösa sig.

Annons

Den uppfattningen har Cathrine Kristoffersson som är ordförande i distrikts bästa damfotbollsklubb – Själevads IK.

– Det var faktiskt så sent som i går som jag hörde av ledarna i staben för A-laget att fönstret var öppet, det du kallar frimånad. Innan dess hade jag över huvudtaget inte reflekterat över att det var på gång.

Frimånaden är för att spelarna själva ska kunna byta klubb och miljö om de vill det utan att det ska kosta den nya föreningen en enda krona. Men det är under förutsättning att övergången sker mellan 15 november och 15 december.

Inträffar övergången före eller efter den här perioden kan det kosta den nya föreningen pengar.

– Men jag tror inte att det förekommer några pengar lokalt inom damfotbollen. Jag kan i alla fall ärligt säga att jag inte varit med om det i Själevad.

– Fast det är förstås inget man kan generalisera. Det beror säkert på var man befinner sig i seriesystemet också. I allsvenskan till exempel förekommer det säkert.

Cathrine Kristoffersson tycker att det är bra att klubbarna är överens om tagen och hon betonar flera gånger hur viktigt det är med samarbete.

– Ett gott samarbete mellan föreningarna lokalt gynnar alla parter, och när det gäller övergångar är det ju inte minst viktigt att man tar hänsyn till individen.

Mer läsning

Annons