Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo FF:s damlag tar ställning för allas lika värde: "En självklarhet att vi står upp för alla i samhället"

I kväll när Modo FF:s damer möter Domsjö IF i damernas division II kommer de att visa deras ställning i dessa lika viktiga som aktuella samhällsfrågor rörande allas lika värde och lagkaptenen Julia Berglund bära en kaptensbindel i regnbågens färger.

Annons

Det är en fråga som på ett eller annat sätt nått oss alla i samhället - är vi lika värda oavsett ålder, bakgrund, nationalitet och personlig läggning? Flera lag har visat sitt ställningstagande genom att låta sina matchställ prydas av regnbågens röda, orangea, gula, gröna, blåa och lila färger.

Modo FF dam väljer nu att visa hur mycket de bryr sig genom att från och med i kväll byta ut sin kaptensbindel från den klassiska tvåfärgade med vit dominans till den färgglada HBTQ-varianten som ni kan se på bilden nedan.

– Det är en självklarhet för oss att samhället är lika för alla och att vi står upp för alla i det. Idrott är ett perfekt exempel där människor kan integreras in i vårt samhälle och vårt lag vill visa att här är alla välkomna oavsett bakgrund, säger tränaren Niklas Lunderg som jobbar dagligen med dessa frågor på SISU Västernorrland där han är idrottskonsulent.

Hoppas ni att hela föreningen går i ert fotspår?

– Självklart hoppas vi det, men vi gör det här för att visa vårt ställningstagande. Det är oerhört viktigt att göra det i dagens samhälle och jag blir glad om vi inspirera fler lag i föreningen att följa efter.

Modo FF:s lagkapten Julia Berglund kommer från och med i kväll bära en regnbågsfärgad kaptensbindel.

Den som får äran och uppgiften att pryda kaptensbindeln som står för hela lagets värderingar är 19-åriga Julia Berglund, nybliven lagkapten till den här säsongen som på sex matcher i serien skjutit ett mål.

– Jag är oerhört stolt över att få bära den och jag tvekade inte ens en sekund när Nicke (Niklas Lundberg) frågade mig, säger en nyvaken Julia när sporten når henne vid 10-tiden på tisdags"morgonen".

Vad betyder färgerna på kaptensbindeln för dig?

– Att alla får vara med och är lika värda oavsett vem man är, tycker om och kommer ifrån.

Mer läsning

Annons