Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors mål äratt vända direkt

/
  • Säsongen som var blev ett misslyckande för Kramfors Alliansen som åkte ur division 3. Nu är siktet inställt på att snabbt komma tillbaka och göra det med ett lag där man bygger sunt med i huvudsak eget material.
  • Tomas Litström, ordförande i KA-fotbollen.

Kramfors Alliansen floppade rejält säsongen som gick, åkte ur serien och tvingas nu börja om i division 4 under 2014.
– Första reaktionen var en serie av svordomar och negativa tankar. Men det finns en del positiva saker också som följer med att vi åkte ur. Nu får vi en chans att börja om och bygga sunt från början.

Annons

Det säger fotbollssektionens ordförande Tomas Litström som inte alls ser nattsvart över det faktum att Kramfors hamnade under nedflyttningsstrecket, trots att de satsade hårt med utländska förvärv samt tog in ytterligare livlinor i spelartruppen under resans gång.

– Nu kan vi gå tillbaka och bygga utifrån en sund grund där basen är en bra ungdomsverksamhet. Vi hade 12 lag i seriespel den gångna säsongen och utökar med ytterligare två nästa säsong, jämnt fördelat mellan pojkar och flickor och det tycker jag ser lovande ut.

Kramfors Alliansen har på ungdomssidan ett samarbete med Bollsta, Wäija samt IFK Nyland. Inför den gångna säsongen bjöd de in även Frånö SK och Höga Kusten Fotboll för samtal om ungdomssamarbete, dock utan gensvar.

– Som ungdomsspelare ska de fortsätta spela ute i respektive föreningar, sedan är jag eller vi i Kramfors, av den uppfattningen att vi måste positionera oss på A-lags nivå. Bestämma oss utifrån var det bästa förutsättningarna finns och så vidare.

Kramfors har höga mål på ungdomssidan. De siktar på att bli ledande i hela distriktet när det gäller att utbilda spelare och även ledare. Det i sin tur ska leda till att den bästa A-lagsfotbollen ska spelas på Kramfors IP i framtiden.

– Målsättningen är att vi ska gå ned och vända direkt. Vi har sagt tidigare att vi ska spela i en av Svenska Fotbollsförbundets serier och det står vi fast vid. Vi hade en träff med A-lagsspelarna redan dagen efter att vi åkte ur serien och det var ett positivt möte.

– Känslan är att vi kommer att behålla i stort sett hela spelartruppen inför nästa säsong vilket innebär ett stort kompisgäng där många vuxit upp med varandra. Vi ska som sagt satsa hemvävt, men på målvaktssidan är det tunt i Kramforsområdet och därför kan det bli aktuellt att värva utifrån, till exempel ta tillbaka Vadim Istrati.

Tomas Litström betonar dock återigen vikten av ett lagbygge med i princip bara spelare från närområdet:

– En del väljer att satsa på fler inköpta än inhemska spelare och det kan jag inte säga någonting om utan det är varje förenings eget val hur de vill bedriva sin verksamhet. Men för vår överlevnad i Kramfors tror jag att vi har större chanser att lyckas över tid genom att bygga med spelare från de egna leden och närområdet. Därför kommer vi också att välja det spåret i framtiden i så stor utsträckning som det är möjligt.

Mer läsning

Annons