Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karriären över för Peter Westman

/

Peter Westmans karriär är över.
– Jag har splittrade känslor. Jag är glad att man fått hållit på så länge och är nöjd med min tid som allsvensk spelare, säger Westman.

Annons

38-åringen, som inledde sin karriär i Modo Fotboll, kallades in till chefen i Örebro SK för en vecka sedan.

– Min ålder och knäets skadeproblematik var orsaken till att jag inte fick förnyat kontrakt. Tycker det är B-aktigt att ta upp min ålder, för jag har bland de bästa testerna i laget och försäsongen var min bästa någonsin. Men jag är inte bitter och är nöjd med min karriär.

Peter Westman har varit skadad under större delen av säsongen. I en träningsmatch fick han en vridning på knäet och korsbandet gick av.

– Otroligt tungt eftersom jag aldrig hade varit i bättre form under en försäsong.

Det brukar ta sex-åtta månader att komma tillbaka från en sådan allvarlig knäskada. Westman hade full styrka efter tre och en halv månad – och varit i fotbollsträning en drygt en månad.

– Klubben sa i ett tidigt skede på säsongen att de var ruggigt nöjda med målvaktsuppsättningen (Peter och John Alvbåge) och när jag blev skadad sa de att det inte var någon skillnad. Men de har ändrat sig under resans gång.

Kommer du att spela i något annat lag?

– Nej. Efter att ha legat på den här höga nivån länge har jag svårt att se mig spela i en lägre serie. Jag har jobbat deltid som byggsäljare på Würth en tid och nu får jag chansen att utöka det. Dessutom har jag en familj att ta hand om.

Bästa minnet från dina tolv säsonger i Örebro?

– När vi gick upp till allsvenskan igen 2006 och jag fick göra avgörande räddningar. Det var stående ovationer från 8 000 personer på hemmaarenan och 10 000 hyllade oss på torget.

– Sedan måste jag nämna åren i Modo Fotboll. Vi hade ett mycket bra lag och det var ett härligt gäng, säger Peter Westman.

Mer läsning

Annons