Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junsele IF avsäger sig division 3-platsen

/
  • Junsele IF kommer inte att ha något lag i division 3 under 2014. Frågan är om det finns något lag som spelar i JIF-dressen över huvudtaget den här säsongen.

Sent på måndagskvällen kom beslutet från huvudstyrelsen i Junsele IF.

– Vi kommer inte att ha något lag i division 3 den här säsongen. Det saknas både ledning, spelare och ekonomi, summerar Junsele IF:s ordförande Rolf Engström.

Annons

Strax innan jul gjorde Sporten en rundringning hos Ångermanlands herrfotbollsklubbar på division 3-nivå.

Då svarade Tomas Hellgren för Junsele IF:s räkning:

"Det kanske kommer några överraskningar från oss framöver. Vi jobbar i alla fall med målet att spela division 3 kommande säsong."

Under måndagskvällen kom ett överraskande besked från Junsele IF.

Men knappast det Hellgren syftade på för ungefär en och halv månad sedan.

– Vi har haft styrelsemöte med huvudstyrelsen ikväll och vi har beslutat att inte ha något division 3-lag i spel den kommande säsongen. Det saknas först och främst ledning, den fotbollssektion som bildades i höstas har inte fungerat som vi hoppats, säger 80-årige Rolf Engström som tog på sig den vakanta ordförandeposten i huvudstyrelsen i maj i fjol.

Huvudstyrelsen har ansvar för hela klubbens ekonomi och de var tvungna att göra ett ställningstagande nu.

– Eftersom sektionen inte fungerat utan personerna har hoppat av en efter en saknas strukturen. Utan ledning har det inte gått att få fram besked om hur det ser ut på spelarsidan... och så har vi det här med ekonomin förstås. Det är mycket pengar som omsätts under en säsong i division 3, påpekar Rolf Engström som själv agerat tränare för fotbollslaget med den vackra hemmaarenan Mon en gång i tiden.

Utan fungerande fotbollssektion är det högst osäkert om det blir något fotbollslag överhuvudtaget i sommar.

– Det är inget vi vet något om i nuläget. Vi har verkligen gjort allt vi har kunnat, men det blir inget spel i på division 3-nivå i alla fall. Det kommer vi att meddela det Svenska Fotbollförbundet i morgon, säger Engström.

Vad som händer med den vakanta platsen efter Junseles avhopp? Eftersom serien redan är fastlagd, så även spelschemat, blir det en geografisk tillsättning.

Närmast till hands torde Ytterhogdals IK vara eftersom de slutade tvåa efter Friska Viljor i kvalet till Division 3 Mellersta Norrland i höstas.

FOTNOT. Övriga lag i Division 3 Mellersta Norrland är Brunflo FK, Friska Viljor, Frånö SK, Frösö IF, Gottne IF, Högakusten Fotboll, IFK Timrå, Röbäcks IF, Sollefteå GIF, Spöland Vännäs och Umedalens IF.

Mer läsning

Annons